Društvo

Cesarići imaju svoju Učeničku zadrugu!

06-11-2023 • 09:36
Rva
Učenička zadruga Slap osnovana je ove školske godine i orijentirali su se na ekologiju, recikliranje i održivi razvoj.

Učenička zadruga Osnovne škole Dobriša Cesarić pod nazivom Slap osnovana je u školskoj godini 2022./2023. Cilj Zadruge je okupiti na dragovoljnoj osnovi što veći broj učenika te im primjerenim metodičkim postupcima, pod vodstvom učitelja mentora, omogućiti razvoj sklonosti, interesa i sposobnosti. Osim ovoga, učenici će stjecati i produbljivati  primjenu bioloških, tehničkih, gospodarskih, društvenih i srodnih znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces, od njegova planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada.

Cesarići su poručili kako su svoju Zadrugu orijentirali na ekologiju, recikliranje i održivi razvoj.

U Zadruzi se posebno razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i stvaralaštvo. Stječe se znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanja baštine i pučkog stvaralaštva. Učenici se profesionalno informiraju i usmjeravaju te stvaraju preduvjete za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini. Voditeljica zadruge je Maja Burić, mag. prim. educ.

Prvo i  vrlo uspješno predstavljanje Zadruge, bilo je na Danima kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje, 13. listopada 2023. godine u dvorištu Škole.

„Prodali smo sve proizvode s jesenskom tematikom. Proizvodi su napravljeni kroz sekcije domaćinstvo, Mali misionari, biosigurnost i biozaštita, Botaničari, vezilje, Likovno – estetska skupina, Inovatorsko – informatička grupa, Filmska- foto sekcija i Kreativna skupina. Suradnju s učenicima dodatno smo potaknuli kroz videouratke i objašnjenja na Facebook stranici naše Škole. Na taj način promoviramo našu Školu i uvodimo učenike u svijet poduzetništva. Sredstva dobivena prodajom naših proizvoda koriste se za ponovnu nabavku materijala te izradu novih proizvoda.“ – poručili su.