Scena

Božićni sajam i TS Zlatna dolina danas u Pleternici

16-12-2023 • 11:33
Rva
Dođite u Pleternicu!

Advent u bećarskom šoru u Pleternici i ove će godine subotama ugostiti lokalne proizvođače i razne udruge uz pratnju tamburaških sastava. Tako će ove subote, 16. prosinca uz gastronomsku ponudu sportsko ribičkih društva s područja Pleternice, a sve okupljene zabavljati Tamburaški sastav Zlatna dolina! Od 15 sati održava se tradicionalni Božićni sajam koji svake godine okupi razne OPG-ovce, društva i pojedince koji dođu i ponude svoje domaće i autohtone proizvode. Dođite u Pleternicu!

“Mi smo se, kao i prošle godine, odlučili za jednu posebnu našu priču koja će prezentirati naše zajedništvo. Ovaj šor su uredile sve naše tvrtke i ustanove i kroz cijeli advent će se protezati upravo to zajedništvo. Naše brojne udruge su se uključile, kako naši ribiči, lovci i vatrogasci kroz pripremu hrane, tako i kroz ove ugostiteljske kućice gdje će druge udruge nuditi kuhano vino, čaj i svu onu gastronomsku ponudu što obilježava advent i širi mirise stvarajući poseban ugođaj u bećarskom šoru. Naravno ovdje su svake subote i tamburaši koji će se pobrinuti za još ugodniju atmosferu.” – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Dok su subote rezervirane za hranu i tamburaše, nedjelje su kako to obično i biva predviđene za nešto mirniji program okrunjen paljenjem adventskih svijeća.

“Moramo znati da smo u vremenu Došašća i da je kruna svega naš najdraži blagdan Božić stoga nam je najvažnije zajedništvo u vremenu koje je ispred nas i stoga pozivam sve da nam se priključe u uistinu bogatom programu. Jedna od novosti su ove godine malo drugačije jaslice koje se mogu vidjeti vidjeti na ulazu u bećarski šor te gradski park koji posebno krase radovi Pleterničkog komunalca. ” – rekla je Marija Šarić.