Sport

„Borna Soukup osvojio zlato u K-1!“: Kickboxing klub Borac Požega nastupio na internacionalnom kupu

06-11-2023 • 07:36
Rva
Ovaj put petero naših natjecatelja nastupilo je po prvi put, a već su na visokoj razini, poručili su iz Kickboxing kluba Borac Požega.

Tim Borca sastavljen od devet natjecatelja i dva trenera nastupio je na Kutina Open kupu na kojem je sudjelovalo više od 700 natjecatelja iz pet država. Prvi je nastupio Matej Babić u light contact-u, u finalu je diskutabilnim suđenjem deklasiran iako je bio dominantan te osvaja srebro. Zatim su uslijedili prvi nastupi mlađih kadeta Borca.

Kristijan Gojković koji se hrabro borio s Mađarem, koji je top 30 na WAKO ljestvici, na kraju osvaja broncu kao i Roberto Vala koji u apsolutnoj kategoriji dobiva “diva” za protivnika većeg za 30-40 cm i težeg 20-ak kilograma, a nakon hrabre i srčane borbe dobio je gromoglasni pljesak cijele dvorane.

U K-1 nastupili su Robert Romanik koji na bodove gubi u polufinalu te osvaja broncu, i Borna Soukup koji je apsolutno iznenađenje Borca, poručuju iz Kluba.

Pvo mu je prvi nastup, a uspio je osvojiti zlato s dominantnom pobjedom, i to u “najopasnijoj” kickboxing disciplini. Nakon njih slijede nastupi u starijih kadeta u kicklight-u, Ivone Novak, Ivana Đevlana, Leona Lončarevića i Ivana Kraljevića. Ivona i Ivan su u polufinalu tijesno zaustavljeni te osvajaju broncu, dok Ivano i Leon radi taktičkih grešaka gube u osmini finala te nažalost ostaju bez odličja ovaj put.

“Ovo je našem timu pripremni turnir za nadolazeća natjecanja od veće važnosti kao što su prvenstva te Europski i Svjetski kupovi. Ovaj put petero naših natjecatelja nastupilo je po prvi put, a već su na visokoj razini. Sada nastavljamo s redovitim treninzima, natjecatelji od ove jeseni imaju svaki dan trening tako da kvaliteta natjecatelja kontinuirano raste.” – poručili su iz Kickboxing kluba Borac Požega.