Gospodarstvo

Berba višanja u voćnjaku Poljoprivredno-prehrambene škole

16-06-2023 • 11:41
Rva
Učenice i učenici drugog razreda,zanimanja Agroturistički tehničar danas su tijekom praktične nastave brali višnje u edukativnom voćnjaku Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi

Učenice i učenici drugog razreda,zanimanja Agroturistički tehničar su tijekom praktične nastave brali višnje u edukativnom voćnjaku Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi. Ovi slatko kiseli, okruglasti, tamnocrveni plodovi koristit će se za potrebe daljnje edukacije učenika, poručili su iz Škole.

Važno je naglasiti kako su u  tijeku upisi u poljoprivredna i prehrambena zanimanja

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega u školskoj godini 2023./2024. upisuje sljedeća zanimanja:
– agrotehničar
– agroturistički tehničar
– prehrambeni tehničar
– poljoprivredni gospodarstvenik
– mehaničar poljoprivredne mehanizacije
– pekar
– mesar
– pomoćni cvjećar (TEŠ)
– pomoćni pekar (TEŠ)

Strukovni kurikulumi razvijeni su prema suvremenim principima učenja s vježbama i praktičnom nastavom u praktikumima. Prijave su moguće od 28. lipnja do 7.srpnja 2023. u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole (e-upisi.hr). Upisi u srednje škole su od 10. do 13. srpnja 2023. Učenici potrebnu dokumentaciju dostavljaju u srednju školu za određeni program obrazovanja. Dokumentacija se može dostaviti osobnim dolaskom u školu na propisani datum ili u aplikaciji srednje.e-upisi.hr.

Više informacija o programima možete pronaći na mrežnim stranicama Poljoprivredno-prehrambene škole Požega.

Kako nam se bliži kraj školske godine i uskoro će krenuti i upisi u srednjoškolsko obrazovanje, u emisiji “Školsko zvono” nastavljamo s predstavljanjem srednjih škola na našem području. Do sada smo predstavili Ekonomsku školu i Glazbenu školu Požega te Tehničku školu, a danas predstavljamo Poljoprivredno-prehrambenu i Obrtničku školu Požega. U emisiji “Školsko zvono” gostovale su ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Mršo Rajić i ravnateljica Obrtničke škole Iva Šnajder.

Emisiju poslušajte danas u 16 sati na našem Mixcloud-u.