Crna kronika

Automobilom udario dvije maloljetne osobe na biciklu

20-10-2023 • 20:40
Rva
Došlo je do prometne nesreće.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske izvijestili su kako je došlo do prometne nesreće na raskrižju Zagrebačke ulice i Ulice Braće Radić u naselju Drškovci. Vozač je osobnim automobilom naletio na dvoje maloljetnih biciklista koji se prevoze u Opću županijsku bolnicu. U tijeku je očevid.

Policijsko izvješće: U petak 20. listopada 2023. oko 20.10 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, 14-godišnje dijete upravljajući biciklom  bez zaštitne kacige i reflektirajućeg prsluka, na kojem je prevozilo 12-godišnje dijete, prelazilo je kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza gdje je došlo  do udara prednjeg dijela osobnog automobila, kojim je upravljala 45-godišnjakinja, u desnu bočnu stranu bicikla, nakon čega su djeca pala na kolnik.

U prometnoj nesreći  oba djeteta su zadobila lake tjelesne ozljede.    Protiv 14-godišnjeg  djeteta  slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a vezano uz događaj  slijedi i dopis Zavodu za socijalnu skrb Područng ureda u Požegi.

Foto: Ilustracija/arhiva