Kultura

ARTina Michelle zasjala na međunarodnom natjecanju u Pragu i kući donijela srebro

07-11-2023 • 10:57
Rva
Scenski studio ARTina i svoj grad Požegu je u Pragu predstavljala mlada osmogodišnja plesačica Michelle Malbašić, koja je u svojoj kategoriji osvojila drugo mjesto!

Proteklog je vikenda održano je međunarodno plesno natjecanje Fest Info Dance International u Pragu, na kojemu se okupilo 800 plesača iz 14 zemalja. Scenski studio ARTina i svoj grad Požegu je u Pragu predstavljala mlada osmogodišnja plesačica Michelle Malbašić, koja je u svojoj kategoriji osvojila drugo mjesto s koreografijom He loves me (not)?.  Za ovo natjecanje pripremala ju je trenerica Kristina Novak.

Natjecanje se održava pod motom „Travel, Dance, Compete, Repeat“ te je u programu koji traje četiri dana, osim samog natjecanja, uključen i obilazak grada domaćina uz stručnog vodiča i upoznavanje lokalnih običaja i kulture zemlje. Ovakvo se natjecanje održava kroz godinu još i u Budimpešti, Beču, talijanskom Riminiju, španjolskom Lloret de Maru, Istanbulu i Parizu te je vrlo zanimljivo plesnim klubovima i organizacijama upravo zbog prilike da mladi plesači uz natjecanje vide i dožive nove gradove i zemlje što nisu uvijek u mogućnosti zbog rasporeda samih natjecanja.

Sljedeće što čeka ARTine je natjecanje na Međunarodnom festivalu kulture plesa 9. Zagreb Christmas Ball čiji je organizator poznati plesač, koreograf i plesni sudac Marko Ciboci.