Društvo

AI Centar Lipik: Otvorene prijave za petu generaciju polaznika

16-11-2023 • 10:13
Rva
Primljeno će biti 25 do 30 polaznika koji najbolje odrade prijemne ispite, a početak predavanja najavljen je za 1. veljače.

Nedavno je iz AI Centra Lipik proizašla četvrta generacija polaznika šestomjesečnog osposobljavanja za programera/programerku umjetne inteligencije. Kako navode iz AI Centra, nakon prethodne tri generacije i usklađivanja rada te educiranja prema zahtjevima i savjetima najjačih hrvatskih IT i AI firmi, a potom i odabira najboljih stručnjaka koji su se maksimalno angažirali tijekom edukacije, zanimljiv je podatak kako je ova generacija ocijenjena kao najuspješnija do sada.

Zdravko Gospočić, magistar informacijsko-komunikacijskog prometa te voditelj i predavač na lipičkom AI Centru, za Compas.com.hr. rekao je kako je ovogodišnji program iznjedrio i najviši postotak zaposlenih, pri čemu se značajan broj njih zaposlio i prije završetka šestomjesečnog osposobljavanja. Raduje i činjenica da su neki od polaznika odlučili ostati u Lipiku i nastaviti razvijati vlastite projekte.

Velik interes i nužna selekcija

Kako je nadalje Gospočić istaknuo, ovaj vrlo traženi program osposobljavanja se nastavlja. Online prijave za petu generaciju otvorene su od 15. studenog i traju do 31. prosinca ove godine, a ako je suditi prema prijašnjim generacijama kada se za ovaj program osposobljavanja prijavljivalo između 200 i 300 kandidata, posla za komisiju ponovo će biti na pretek. Kao i ranijih godina, primljeno će biti 25 do 30 polaznika koji najbolje odrade prijemne ispite, a početak predavanja najavljen je za 1. veljače 2024. godine. Također, svim kandidatima koji su se prijavili u ranijim rokovima poručeno je da ponove prijavu u novom roku kako bi bili uvršteni u selekcijski postupak za polaznike pete generacije.

Izvor: compas.com.hr.