Scena

Advent u Požegi: Nova lokacija i bogati program

23-11-2023 • 12:28
Rva
Adventsko vrijeme s nestrpljenjem iščekuje se svake godine

Adventsko vrijeme s nestrpljenjem iščekuje se svake godine. Osim one vjerske strane, blagdani barem jednom godišnje okupljaju obitelji i prijatelje. Na području Požeštine očekuje nas niz događanja tijekom prosinca, čemu će se i ove godine bogatim programom priključiti i Požega. Gradonačelnik Požege Željko Glavić pozvao je sugrađane i goste.

„Godina brzo prođe i opet smo pred Adventom. Turistička zajednica Grada Požege se potrudila i pripremila program, a ja mogu samo pozvati naše sugrađane i goste da se pridruže manifestacijama koje će se događati u sklopu blagdanskog vremena. Vjerujem da se Turistička zajednica, kao i u svim manifestacijama u zadnje vrijeme, potrudila organizirati to kako bi građani najradije htjeli. Ostaje nam za vidjeti i uživati.“, izjavio je gradonačelnik Glavić.

Advent u Požegi ove godine započinje 2. prosinca i traje sve do 7. siječnja sljedeće godine. Lokacije su ove godine po prvi puta prostor bivšeg atletskog stadiona, te Park pod Gradom. Program otvorenja je najavila direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

„Program 2. prosinca započinje na Trgu sv. Terezije paljenjem prve adventske svijeće nakon večernje mise. Nakon toga ćemo se uputiti do bivšeg atletskog stadiona, na kojemu će biti otvoreno klizalište uz nastup Plesnog studija Marine Mihelčić i Požeških mažoretkinja, uz glazbenicu Miu Raguž. Slijedi nastup najmlađih skupina Umjetničke organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar, a potom će nastupiti Big band Požega Christmas edition pojačani Brunom Oberan Bošković, te pjevačem grupe Fluentes Goranom Boškovićem“.

Cijeli program Adventa u Požegi pogledajte na plakatu: