Scena

Advent u bećarskom šoru uz Tamburaški sastav Ambar

08-12-2023 • 09:25
Rva
Advent u bećarskom šoru u Pleternici i ove će godine subotama ugostiti lokalne proizvođače i razne udruge uz pratnju tamburaških sastava.

Advent u bećarskom šoru u Pleternici i ove će godine subotama ugostiti lokalne proizvođače i razne udruge uz pratnju tamburaških sastava. Tako će ove subote, 9. prosinca uz gastronomsku ponudu lovačkih društva s područja Pleternice, sve okupljene zabavljati Tamburaški sastav Ambar, a tu je i božićni vlakić.

“Mi smo se, kao i prošle godine, odlučili za jednu posebnu našu priču koja će prezentirati naše zajedništvo. Ovaj šor su uredile sve naše tvrtke i ustanove i kroz cijeli advent će se protezati upravo to zajedništvo. Naše brojne udruge su se uključile, kako naši ribiči, lovci i vatrogasci kroz pripremu hrane, tako i kroz ove ugostiteljske kućice gdje će druge udruge nuditi kuhano vino, čaj i svu onu gastronomsku ponudu što obilježava advent i širi mirise stvarajući poseban ugođaj u bećarskom šoru. Naravno ovdje su svake subote i tamburaši koji će se pobrinuti za još ugodniju atmosferu.” – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Dok su subote rezervirane za hranu i tamburaše, nedjelje su kako to obično i biva predviđene za nešto mirniji program okrunjen paljenjem adventskih svijeća.

“Moramo znati da smo u vremenu Došašća i da je kruna svega naš najdraži blagdan Božić stoga nam je najvažnije zajedništvo u vremenu koje je ispred nas i stoga pozivam sve da nam se priključe u uistinu bogatom programu. Jedna od novosti su ove godine malo drugačije jaslice koje se mogu vidjeti vidjeti na ulazu u bećarski šor te gradski park koji posebno krase radovi Pleterničkog komunalca. ” – rekla je Marija Šarić.