Crna kronika

44-godišnjak nakon više prometnih prekršaja ostao bez vozila

14-03-2023 • 10:50
Rva
Navedeni 44-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije.

U ponedjeljak 13. ožujka 2023. oko 0.05 sati u mjestu Ratkovica, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke “Opel“, požeških registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 44-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Navedeni 44-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 62-godišnjak

U ponedjeljak 13. ožujka 2023. oko 10.30 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, 59-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, uključivao se u promet s parkirališta te oduzeo prednost prolaska teretnom automobilu marke „Berger“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, koji je skretao udesno, a kojim je upravljao 56-godišnjak.

Navedenom 59-godišnjaku je na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 16.20 sati u Pleternici na križanju ulica Orljavska, Vladimira Nazora, kralja Zvonimira i Trga Zrinskih i Frankopana u kružnom toku, 62-godišnji vozač koji je upravljao mopedom marke „Piaggo“, požeških registarskih oznaka, iz za sada neutvrđenih razloga došlo je do nekontroliranog zastoja na mopedu i pada vozača na kolnik. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i slijedi daljnji rad na utvrđivanju točnih okolnosti događaja.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Vilić Selo.

Prijavila krađu mobitela

U ponedjeljak 13. ožujka 2023., policijskim službenicima je prijavila 43-godišnjakinja da joj je 13. ožujka 2023. u jutarnjim satima u Požegi u Cehovskoj ulici iz ureda, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.