Kultura

Zvonko Bogdan – koncertni užitak za početak ovogodišnjeg festivala

10-08-2022 • 08:09
Rva
Nakon otvaranja festivala i večeri folklora na Trgu Svetog Trojstva će 2. rujna nakon više od dva desetljeća ponovno zapjevati neponovljivi Zvonko Bogdan

Nakon otvaranja festivala i večeri folklora na Trgu Svetog Trojstva će 2. rujna nakon više od dva desetljeća ponovno zapjevati neponovljivi Zvonko Bogdan.

Iako je ove godine zagazio u deveto desetljeće života, autor i pjevač Zvonko Bogdan, istinski velikan tamburaške glazbe, legenda vojvođanske i starogradske pjesme, nastupit će u Požegi uz pratnju čak 21 tamburaša.

Na svojim koncertima pjeva o tradiciji koja polako nestaje i o jednom vremenu koje se ponoviti neće, o ravnici prepunoj salaša, konja, fijakera, tambura i pjesama.

Uz mađarske i rumunjske romanse na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, posjetitelji će moći uživati u antologijskim melodijama poput Osam tamburaša, Fijaker stari, Govori se da me varaš, Kraj jezera, Već odavno spremam svog mrkova, Prošle su mnoge ljubavi, Tko te ima taj te nema, pa i pjesmi Život teče u laganom ritmu, s kojom je Zvonko Bogdan nastupio na Zlatnim žicama Slavonije 2001. godine.

Početak koncerta predviđen je za 21:30h.

Izvor: Zlatne žice Slavonije