Politika

Županija: Dodijeljeni ugovori poduzetnicima za ublažavanje posljedica rasta cijena energenata

30-11-2022 • 11:13
Tena Protić
Danas je u Velikoj vijećnici dodijeljeno 61 ugovor, dok će u Pakracu biti dodijeljeno 23 ugovora.

Požeško-slavonska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima radi ublažavanja posljedica rasta cijena energenata za 2022. godinu, na koju je pristiglo više od sto prijava. Cilj javnog poziva je ublažavanja rizika energetskog siromaštva kod ciljanih subjekata u dijelu povećanja troškova potrošnje plina za mikro i male poduzetnike iz kategorije krajnjih kupaca koji nisu kućanstvo, a koji su ostvarili subvenciju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja sukladno Pozivu za subvencioniranje dijela krajnje cijene opskrbe plinom za mikro, male i srednje poduzetnike s godišnjom potrošnjom plina do 10 GWh.

Danas je u Velikoj vijećnici dodijeljeno 61 ugovor, dok će u Pakracu biti dodijeljeno 23 ugovora.

„Vlada Republike Hrvatske donijela je paket mjera koji je težak preko 20 milijardi kuna, a kojim se pokušava pomoći građanstvu, poduzetnicima, obrtnicima i javnom sektoru vezano za sve posljedice koje osjećamo zbog ruske agresije. Posljedično tome je i rast cijene energenata, na temelju tog paketa Vlade RH, kojim je vama preko Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja odobrena potpora u cijeni energenta, u ovom slučaju plina – mi smo se odlučili da idemo s takvim potporama prema vama. Dakle, ako ste preko Ministarstva ostvarili potporu u iznosu XY kuna, Županija dodjeljuje isti takav iznos iz svog Proračuna. Maksimalni iznos je 20 tisuća kuna, ima vas ovdje koji ste ostvarili taj najveći iznos, ima onih čiji su ugovori simbolični. Interes koji ste iskazali i prijave koje su došle ovdje k nama, pokazuje da će ovo biti na neki način jedna znatna pomoć u vašem poslovanju.“

„Jedna velika zahvalnost za vaš rad, vaše poslovanje, vašu upornost i hrabrost biti poduzetnik u današnjim vremenima. Zapravo u bilo kojim vremenima je veliki izazov i velika žrtva, vi ste oni koji pridonose razvoju gospodarstva Požeško-slavonske županije. Vi zapošljavate ljude koji su ovdje pronašli svoja radna mjesta, čestitam vam i zahvaljujem, a vjerujem da će se dobra suradnja Županije i poduzetnika nastaviti i u budućnosti.“ – rekla je županica Antonija Jozić.