Društvo

Županica Jozić ugostila lovce povodom dana njihovog zaštitnika sv. Huberta

03-11-2022 • 10:46
Rva
Predsjednik Lovačkog saveza Branko Bertelović zahvalio se županici Jozić na današnjem prijemu i naglasio kako je ovo prvi puta u Hrvatskoj da je čelnik neke županije ugostio lovce povodom njihovog dana.

Povodom obilježavanja sv. Huberta, nebeskog zaštitnika svih lovaca, županica Antonija Jozić pozvala je i ugostila predstavnike lovačkih društava s područja županije kao i Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. Tom se prigodom zahvalila na njihovom radu, za zaštitu šuma, divljači i svega onog dobroga što rade, naglasila je.

„Uistinu mi je čast da u Velikoj vijećnici Županije mogu ugostiti predstavnike lovačkih društava. Zahvala za sve što rade, za očuvanje prirode i okoliša te bioraznolikosti, a u konačnici za sve one aktivnosti koje rade na izgradnji i održavanju infrastrukture kojom raspolažu. Isto tako infrastrukture kojom se služe za natjecanja, a znamo da na području požeško-slavonske županije imamo i strelište u Bzenici gdje se održavaju Državna natjecanja, Kup natjecanja…”

“To su sve njihove aktivnosti koje rade, Županija godišnje iz proračuna izdvaja negdje otprilike oko 250 tisuća kuna za rad lovačkih društava i Saveza. Ta sredstva su kontinuirana iz godine u godinu, za ovu godinu su dodijeljena i nadam se uspješno utrošena. Čestitam svetog Huberta, današnji blagdan zaštitnika naših lovaca.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Predsjednik Lovačkog saveza Branko Bertelović zahvalio se županici Jozić na današnjem prijemu i naglasio kako je ovo prvi puta u Hrvatskoj da je čelnik neke županije ugostio lovce povodom njihovog dana.

„Zahvaljujem se na pozivu, na lijepim čestitkama, a isto tako i na uspješnoj suradnji naše županice te i na prethodnoj suradnji kao gradonačelnice Pleternice. Prepoznala je naš rad, pomaže nam u našim aktivnostima koje nisu male, nismo samo lovci, mi smo čuvari prirode i zaštite okoliša. Pomažemo pri sad izrađenim programima zaštite divljači u gradu, uključeni smo u sve društvene aktivnosti po potrebi. Zahvaljujem se i nadam se da će se ta suradnja i nastaviti.“ – rekao je Branko Bertelović, te dodao da trenutna situacija s divljim svinjama nije u Požegi došla do te razine kao u drugim gradovima.

„Populacija divljih svinja se širi, one idu tamo di ima hrane, dakle prema naseljima. Lovci djeluju po zadnjim odlukama Ministarstva poljoprivrede i gospodarstva o smanjenju broja divljih svinja i sprječavanja afričke svinjske kuge. Tako da smo i tu aktivni, a vjerojatno je ta naša aktivnost doprinijela da još uvijek nisu došle u grad.“ – dodao je.