Društvo

Županica Jozić i gradonačelnik Glavić obišli dežurne službe

31-12-2022 • 21:09
Rva
Dok se svi pripremaju za doček Nove godine, dežurne službe su na svojim radnim mjestima. U ovoj novogodišnjoj noći posjetili su ih županica Antonija Jozić i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

Dok se svi pripremaju za doček Nove godine, dežurne službe su na svojim radnim mjestima. U ovoj novogodišnjoj noći posjetili su ih županica Antonija Jozić i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić. Obilazak je započeo posjetom hitnog prijema Opće županijske bolnice Požega, a potom su posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Požege i Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dalibor Hrunka izvijestio je kako je 2022. godina jako uspješna za njih te se zahvalio na svoj potpori koju su dobili. Imali su ukupno 422 dvije intervencije – 72 požarne intervencije, što je 30 posto više nego prethodne tri godine. Dodao je kako su imali 107 tehničkih intervencija, jednu incidentnu i 19 intervencija javnih dojava i izvida, te 116 usluga i 107 osiguranja.

Što se tiče Zavoda za hitnu medicinu, u 2022. godini imali nešto manje od 15 tisuća intervencija, izvijestio je tako ravnatelj Fabijan Barišić. Od toga 10290 u Požegi, 3600 u Pakracu i 1017 u Pleternici. Dodao je kako se nadaju dobrom razvoju radova na novoj zgradi Zavoda.

Mirnu večer i sretnu Novu 2023. godinu poželjeli su dežurnim policijskim službenicima Policijske uprave požeško-slavonske.

Županica Jozić i gradonačelnik Glavić posjetili su i tvrtku Tekija te HEP u Požegi, gdje su dežurnim radnicima također poželjeli što mirniju večer. Nakon toga posjetili su Vojarnu 123. brigade u Požegi. Po završetku obilaska posjetili su Županijski centar 112 Požega gdje su se zahvalili na svoj pomoći pri bujičnim poplavama koje je pretrpio grad Požega.

“Nešto vise od 20 tisuća poziva. Najveći udio uzimaju događaji i pozivi za hitnu medicinsku službu, a ove godine se to podijelilo s pozivima za sigurnosne događaje – sve što nije kategorija sigurnosnog, zdravstvenog ili vatrogasnog. U prosijeku je ova godina bila jedna od mirnijih, najveći dio rada se odnosio na Ukrajince koji su bili ovdje u našoj županiji.” – Rekao je Slavko Marinac, voditelj Županijskog centra 112 Požega.