Scena

Zlatni mikrofon – djeci treba pružiti priliku od malih nogu

10-08-2022 • 14:03
Rva
U današnjoj emisiji „Jutro s Matkom“ gostovala je Ana Ticl Bušić, voditeljica dječjeg programa festivala „Zlatne žice Slavonije Požega 2022.“

U današnjoj emisiji „Jutro s Matkom“ gostovala je Ana Ticl Bušić, voditeljica dječjeg programa festivala „Zlatne žice Slavonije Požega 2022.“.

“Zlatni mikrofon”, dječje pjevačko natjecanje, bit će od ove godine po prvi puta dio festivala “Zlatne žice Slavonije”. U subotu 3. rujna od 10 sati, drugog festivalskog dana, na Trgu sv. Terezije nastupit će 16 kandidata iz šest škola s područja Zlatne doline u kojima su održane audicije (OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, OŠ Ivana Gorana Kovačića Velika, OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Julija Kempfa Požega i OŠ Mladost Jakšić).

Najmlađi među njima završili su 3. razred, dok su najstariji završili 8. razred. Da bi natjecanje bilo pravednije, podijeljeno je u dvije kategorije – od 1. do 4. razreda te od 5. do 8. razreda.

Evo tko su natjecatelji prvog izdanja “Zlatnog mikrofona” i s kojim pjesmama bi se trebali predstaviti:

Stela Marković – Da znaš

Josipa Lučić – Dance like nobody’s watching

Lara Grbac – Netko drugi

Mia Rezo – Ova ljubav

Petra Janković – Molitva

Šimun Raguž – Visine

Lorena Iveković – Kad te moji svatovi probude

Dorja Pavlović – Dani i godine

Lucija Šimunović – Bili Cvitak

David Kresovljak – Oko garavo

Lana Čevapović – pjesma naknadno

Dominik Gašparović – Centuries

Lana Bobek – Dajem ti srce

Dora Tomašević – pjesma naknadno

Diva Marija Barišić – S tobom

„U danima prije festivala dodatno ćemo pripremiti djecu, dati im sate vokalne tehnike. S kolegom Josipom Pečićem Pečom radit ću s njima da usavrše pjesme što bolje, da se osjećaju što sigurnije na pozornici, jer većina njih nikad nije primila mikrofon u ruke. Treba ih što bolje pripremiti da se osjećaju što bolje pred žirijem i publikom.

Pozivam sve posjetitelje da dođu u subotu 3. rujna od 10 sati na Trg Svete Terezije i podrže nas jer će to djeci puno značiti“, rekla je Ana.

Smatra da će žiri imati jako težak zadatak ove godine

„Svi su fantastični. U žiriju će biti Bruna Oberan Bošković, Igor Delač i Ivo Gamulin Gianni, solisti koji će tu večer nastupiti na Retrospektivi Krunoslava Kiće Slabinca. Vjerujem da im neće biti jednostavno i sretno im.“, dodala je.

Poslušaj cijeli razgovor: