Sport

ŽKK Plamen Požega reagirao na odlazak glavnog sponzora

11-01-2022 • 19:58
Rva
Na najavu Plamena d.o.o. reagirao je večeras Izvršni odbor ŽKK Plaman Požega, čije očitovanje prenosimo

Krajem prošlog tjedna glavni sponzor ŽKK Plamen Požega najavio je da će nakon završetka aktualne sezone prestati s financiranjem kluba.

Na ovu najavu Plamena d.o.o. reagirao je večeras Izvršni odbor ŽKK Plaman Požega, čije očitovanje prenosimo u izvornom obliku:

ŽKK PLAMEN POŽEGA OBAVIJEŠTENA JE O STAVU NAŠEG SPONZORA PLAMEN d.o.o. I POTPUNO JE RAZUMLJIVA ODLUKA PLAMEN d.o.o.  UMJESTO PODRŠKE ONIH KOJI TREBAJU SKRBITI (BITI SERVIS) O SPORTU  PODMIĆU NAM SE NOGE NA SVAKOM KORAKU (FINANCIJSKI I TERMINIMA ZA TRENING). U KAKVOJ OPREMI I SA KOJIM  IGRAČIMA ĆE IGRATI JE STVAR SPONZORA, ALI OSTALI DIO MORA PREUZETI SAVEZ I STAVITI NAS U POLOŽAJ BAREM JEDNAK OSTALIMA.

NEPRAVEDAN PRIJEDLOG FINANCIRANJA NAŠEG KLUBA OD STRANE POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA, A POSEBNO PRIKAZIVANJA TENDENCIOZNO  NEPOSTOJEĆIH TROŠKOVA (KORIŠTENJA SPORTSKE DVORANE) POTAKLO JE LAVINU NEZADOVOLJSTVA SPONZORA. NAGLASILI BI I PRIKAZIVANJE TROŠKA DVORANE. SVE UDRUGE PA I REKREATIVCI SPORTSKE OBJEKTE KORISTE BEZ NAKNADE, A ZA NAŠ KLUB SE PRIKAZUJE DA KOŠTAMO GOTOVO 180.000,oo KN, VRLO NEKOREKTNO SA EVIDENTNOM NAMJEROM DA NAS SE PRIKAŽE KAO VELIKOG POTROŠAČA JAVNIH SREDSTSVA. PREGLEDOM FINANCIJSKOG PLANA UOČILI SMO MNOGO NELOGIČNOSTI JER SAVEZ NE RADI PO KRITERIJIMA, A VI PROSUDITE SAMI:

PRIJEDLOGU POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA, SA POZICIJE KVALITETNOG SPORTA ZA 2022 GODINU :

-ŽKK PLAMEN POŽEGA  PREDVIĐENI SMO SA 120,000.oo KN ZA 2022 GODINU.  NATJECANJE NA PODRJUČJU CIJELE HR I 7 ZEMALJA REGIJE I EU

-KLUBOVI ČETVRTOG RANGA –200,000.00, NATJECANJE NA PODRJUČJU DVIJE ŽUPANIJE

-TREČEG RANGA- 500,000.00, NATJECANJE NA PODRJUČJU ISTOČNE HR

-DRUGOG RANGA – 250,000.00. NATJECANJE NA PODRUČJU SJEVERNE HR

NAPOMINJEMO DA JE SVIM SPORTSKIM UDRUGAMA U PRVOJ KATEGORIJI PLAČEN PRIJEVOZ, KOTIZACIJA, LICENCIRANJE ILI REGISTRACIJE, ČLANARINA I SUCI, KAO I LJEČNIĆKI PREGLEDI.

NITI JEDNOG TRENUTKA NE SPORIMO DA JE TAJ IZNOS POTREBAN UDRUGAMA ZA ODRŽAVANJE SUSTAVA NATJECANJA U KOJEM JESU, ALI DA SU SREDSTVA ZA ŽKK NEDOSTATNA JE EVIDENTNO.

TAKOĐER ŽELIMO NAGLASITI DA SU U PRIJEDLOGU PŠS PRENAGLAŠENI (NAPUMPANI) TROŠKOVI (PRIJEVOZA, KOTIZACIJE, SUDACA…) TI TROŠKOVI SU SAMO U SLUČAJU AKO I SLJEDEĆE SEZONE IGRAMO MEĐUNARODNU LIGU KOJU BI IGRALI JEDINO UZ SUGLASNOST GRADA KAO ŠTO SMO I OVE GODINE PRVO DOGOVARALI SA GRADOM O PRIHVAĆANJU NASTUPA U WABA LIGI. TAKOĐER TAJ PLAN JE NA OSNOVU JESENSKOG DIJELA PRVENSTVA U KOJEM SMO IMALI DUGA PUTOVANJA ( SKOPLJE, DUBROVNIK, SPLIT, MONTANA(BUGARSKA), RIJEKA, ŠIBENIK) DOK U PROLJEĆE IMAMO DALEKO MANJA PUTOVANJA.

NAGLAŠAVAMO JOŠ JEDNU NELOGIČNOST U PLANU FINANCIRANJA POŽEŠKOG SPORTA. AKO ZBROJIMO STAVKE KVALITETNOG SPORTA I UDRUGE 1. KATEGORIJE PROIZILAZI SLJEDEĆE: MUŠKI SPORT PREKO 2,000,000.oo KN, A  ŽENSKI SPORT NITI 400,000.oo KN. GDIJE JE TU RAVNOPRAVNOST SPOLOVA?

GDIJE SU I KAKVI SU TO KRITERI. PROSUDITE SAMI!  SLAŽEMO SE DA SAM RANG NIJE JEDINI KRITERI , A ŠTO JE? BROJ GLEDALACA? U PANDEMIJI VRLO UPITNO! ( KAO NAJVIŠI RANG NATJECANJA MORAMO SVAKU UTAKMICU PRIJAVITI POLICIJI, DANAS 11.01. 2022.  SU NAS ZVALI DA NAS UPOZORE DA SMIJEMO IMATI SAMO 25 GLEDALACA, NIŽI RANGOVI NE MORAJU PRIJAVLJIVATI UTAKMICE PA OČITO NITKO NE PROVJERAVA BR. GLEDALACA). TO NIJE PRAVEDNO NITI SE SLAŽEMO SA TIM , ALI JE TAKAV PROPIS I MORAMO SE ISTOM PRILAGODITI.  BROJ MLAĐIH KATEGORIJA? IMAMO SVE KATEGORIJE U SUSTAVU NATJECANJA!  KATEGORIZIRANI SPORTAŠI? PA JEDINO MI I STK IMAMO KATEGORIZIRANE SPORTAŠE, IMAJU NARAVNO I POJEDINAČNI SPORTOVI!  JELI JE KRITERIJ SPOL (OVO JE „NAŽALOST“ ŽENSKI SPORT) I DOK ČITAVI SVJET INZISTIRA NA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA MI ŽENSKI SPORT DRŽIMO NA APARATIMA.  NAGLAŠAVAMO DA SMO I JEDINI ŽENSKI SPORT PORED STK SA KVALITETNIM ILI VRHUNSKIM REZULTATIMA U ŽUPANIJI U NAJVIŠEM RANGU NATJECANJA.

I U PROTEKLIM GODINAMA KLUB JE BIO TRETIRAN NEADEKVATNO OBZIROM NA SVOJE REZULTATE ŠTO JE BIO OSOBNI STAV TADAŠNJEG GRADONAČELNIKA (TKO JE SA NJIM NJEMU JE SUPER, A TKO PROTIV…). NADALI SMO SE PROMJENOM VLASTI KOREKTNOM ODNOSU PREMA NAJUSPJEŠNIJEM SPORTSKOM KOLEKTIVU, ALI PŠS NASTAVLJA JEDNAKO, PROVODEĆI POLITIKU BIVŠE GRADSKE UPRAVE. KOREKTNO JE NAGLASITI DA JE TAJNIK U NEKOLIKO NAVRATA POMOGAO KLUBU JER JE TAJ MAČEHINSKI ODNOS TADAŠNJE GRADSKE VLASTI BIO BOLNO NEPRAVEDAN. DA TADA NIJE BILO SPONZORA KOJI SU PODMETNULI LEĐA  DAVNO BI STAVILI KLJUČ U BRAVU.

              KLUB NIKADA NIJE IMAO BOLJE REZULTATE (TRENUTNO TREĆI  U MEĐUNARODNOJ WABA LIGI, KVALIFICIRALI SE U SUPER WABA LIGU I PRVI U PREMJER HKL). IGRAMO I PREZENTIRAMO GRAD U 7 EVROPSKIH DRŽAVA. TAKOĐER U POSLJEDNJIH DESETAK GODINA NIKADA VIŠE DIJECE U ŠKOLI KOŠARKE  I OVOG TRENUTKA U POGONU JE PREKO 80 DIJECE IZMEĐU 10 I 16 GODINA). SA MLAĐIM KATEGORIJAMA IGRAMO 4 LIGE ( DIJECA DO 13 GODINA, PREDKADETKINJE U-15, KADETKINJE U-17, JUNIORKE U-19). ORGANIZACISKI SMO NAPRAVILI VELIKI ISKORAK KAKO U STRUČNOM RADU (3 TRENERA VOLONTERA) TAKO I U UPRAVI KLUBA. STVORILI SMO SVE PREDUVIJETE ORGANIZACIJSKI I REZULTATSKI DA SE RAVNOPRAVNO BORIMO ZA SAM VRH HRVATSKOE ŽENSKE KOŠARKE.

 I NAKON SVEGA DOĐEMO PRED ZID NERAZUMJEVANJA ILI NEČEGA NAMA NERAZUMLJIVOG. NISMO U CIJELU PRIČU OKO KLUBA UŠLI GRLOM U JAGODE, PRIJE NEGO SMO SE UPUSTILI U OVAJ ZAHTIJEVAN PROJEKT . ČITAVI BORD WABA LIGE BIO JE U GRADSKOJ KUĆI PRIMLJEN OD STRANE GRADONAČELNIKA ( NA SASTANKU BIO DOGRADONAČELNIK) GDIJE SMO DOBILI NEUPITNU PODRŠKU. REČENO NAM JE DA  KAO KLUB MORAMO BITI U RANGU KLUBOVA KOJI GODIŠNJE IMAJU OD GRADA (POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA) 200,000.oo KN. I ČITAVI PROJEKT GRADILI SMO NA TOJ OSNOVI.

 

              ŽKK PLAMEN POŽEGA OBILJEŽAVA OVE GODINE 75 GODINA RADA. ŽELJELI SMO OVAJ LJUBILEJ KVALITETNO OBILJEŽITI . ORGANIZIRATI 25 UZASTOPNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR ZLATNA DOLINA. SA PREDVIĐENIH 3,000.oo KN JE NEMOGUĆE AKO ŽELIMO ZA OBLJETNICU DA BUDE KVALITETNA. ŽELJA NAM JE BILA PRIGODNO NAGRADITI BIVŠE IGRAČICE POSEBNO ONE KOJE SU OBILJEŽILJE RAD KLUBA I KOJE SU BILE REPREZENTATIVKE, A NJIH NEMA MALO ( KLUB JE IMAO 12 – 13 REPREZENTATIVKI HRVATSKE U RAZNIM KATEGORIJAMA, A ENGLMAN JE KAO TRENER REPREZENTACIJE 6 GODINA BIO U SENIORKAMA TE UKUPNO 18 GODINA U RAZNIM SELEKCIJAMA DRŽAVNE REPREZENTACIJE). UPRAVO ZBOG NJEGA ILI ZAHVALJUJUĆI NJEMU U POŽEGI SE PRIPREMAJU MNOGE ŽENSKE ILI MUŠKE REPREZENTACIJE I GRAD OSTVARUJE NEKAE PRIHODE, NE MALE.  ŽELJA NAM JE BILA I DOVESTI EKIPE KOJE SU DO SADA OSVAJALE TURNIR ZLATNA DOLINA U OVIH 25 GODINA ( 6 EKIPA JE DO SADA OSVAJALO TURNIR). SVJESNI SMO DA OVOM ODLUKOM DOVEDEN JE KLUB U NEZAVIDNU SITVACIJU. JER ŠTO DALJE?

                                                                                            IO ŽKK PLAMEN POŽEGA