Politika

Započinju prvi radovi na uređenju Trga Sv. Trojstva

06-04-2022 • 08:16
Rva
To je prvi korak u uređenju zelene površine na Trgu Sv. Trojstva.

Započinje hortikulturno uređenje Trga Sv. Trojstva

Na službenoj stranici Grada Požege objavili su kako će na prijedlog Povjerenstva za hortikulturu i uređenje zelenih površina Grada Požege te uz suglasnost Konzervatorskog odjela u Požegi, uslijediti uklanjanje triju stabala breze ispred zgrade Požeške biskupije. Umjesto njih, odmah nakon uklanjanja, bit će zasađeno sedam novih sadnica Običnog graba, budući da se radi o vrsti koja prati klimatske uvjete našeg podneblja, a koja je tehnički čvršća čime će se izbjeći „laki“ lomovi grana te će se podići estetski izgled grada.

Ustanovljeno je da su postojeća stabla u lošem stanju zbog oštećenja, bolesti i šteta na pojedinim dijelovima drveća, većinom su oštećenog korijena, polusuha i fiziološki slaba, s vidljivim oboljenjima i mehaničkim oštećenjima, predstavljaju opasnost za ljude i infrastrukturu, stoga je zaključeno da ih treba ukloniti.

To je prvi korak u uređenju zelene površine na Trgu Sv. Trojstva. U nastavku se očekuje uređenje cijele zelene površine s različitim vrstama cvijeća, a bit će omogućeno i navodnjavanje u suradnji s tvrtkom Tekija.

pozega.hr