Scena

Započeo požeški tjedan u “Večera za 5 na selu”, jeste li gledali?

22-03-2022 • 10:43
Tena Protić
Nova sezona "Večera za 5 na selu" počela je u Požegi, a prvi domaćin bio je Mario koji je ostale kandidate dočekao u Vidovcima.

Nova sezona “Večera za 5 na selu” počela je u Požegi, a prvi domaćin bio je Mario koji je ostale kandidate dočekao u Vidovcima. U goste su mu došli Anka, Marjan i Drago te Davor, a Mario je za njih pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva “Tri puta muuu”, glavnog jela “Roto rok” i deserta “Crveno u žuto”.

Predjelo i glavno jelo dobili su dobre komentare – svima je bilo ukusno iako su neki prigovarali kako su porcije preobilne, a desert se svidio samo Anki i Dragi da bi naposljetku domaćin dobio dobre ocjene – dvije desetke, devetku i sedmicu te osvojio visokih 36 bodova.

Domaćin je dobro raspoložen dočekao goste, a potom ih ponudio rakijama od višnje, oraha, šljiva i žižule.

„Baš mi je drago što je bilo nešto nesvakidašnje“, komentirala je Anka istarsku rakiju od žižule. Ubrzo su ušli u kuću i počeli s narescima, zapečenim trokutima sa šunkom i tri vrste sira, što je posebno razveselilo Davora.

„Sir obožavam! Čim vidim više vrsta – top. I još je bio i domaći kulen tako da nema promašaja.“ – rekao je Davor.

Dragi i Marjanu nije se svidjelo što je porcija bila preobilna, no na kraju su svi bili zadovoljni predjelom i bilo im je ukusno.

Za glavno jelo Mario je poslužio carsko meso s ražnja i zapečenu cvjetaču uz salatu, a Dragi se toliko svidio izgled jela da ga je prvi kušao. Marjanu je i glavno jelo bilo preobilno, a i nije mu bilo dovoljno začinjeno i slano.

„A i vidio sam da nije bilo soli na stolu pa nisam htio ni tražiti“, rekao je te dodao kako se ni salata nije mogla nabosti na vilicu. Davoru je sve bilo odlično, baš kao i Anki, a Drago je zaključio: „Ono što je trebalo bilo je sočno, a drugo reš pečeno – meni fantazija.“

Poslije večere uslijedilo je iznenađenje.

Kandidati su izašli u dvorište i stigli su Marijevi prijatelji bajkeri i tamburaši. Nakon zanimljivog iznenađenja došao je red na ocjenjivanje.

Davor i Drago dali su desetke zato što im je sve bilo odlično, Anka je dala ocjenu manje zato što je salata bila prerijetka i morala ju je, kako je rekla, upecati vilicom, a najmanje zadovoljan je bio Marjan koji je dao sedmicu uz objašnjenje: „Bilo mi je preobilno i desert mi se nije svidio.“

Danas kuha Marjan, a hoće li on oduševiti svoje goste i nadmašiti Marija – ne propustite pogledati u novoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’ od 20,15 sati na RTL-u

rtl.hr