Društvo

Započela Opća planinarska škola u organizaciji HPD “Sokolovac” Požega

09-03-2022 • 07:38
Rva
HPD “Sokolovac” Požega početkom ovoga tjedna je započeo s besplatnom Općom planinarskom školom za članove Društva te sve zainteresirane građane.

Hrvatsko planinarsko društvo “Sokolovac” Požega početkom ovoga tjedna je započeo s besplatnom Općom planinarskom školom za članove Društva te sve zainteresirane građane. Na prvome predavanju u prostorijama Društva okupilo se tridesetak članova te ljubitelja prirode koje je u prve planinarske lekcije poveo voditelj planinarske škole Branimir Bartolović.

Opća planinarska škola održavati će se utorkom i četvrtkom s početkom u 19 sati u prostorijama Društva, M.hrvatske 13 u Požegi.

Teme koje će se obrađivati u sklopu nastave su povijest planinarstva, planine Požeštine, najviši vrhovi po regijama i planine svijeta, Geopark prirode Papuk, planinarska oprema i mnoge druge. Osim teoretskog dijela polaznici škole će proći i praktički dio na domicilnom gorju. Na predavanjima posebno će biti riječi o Geoparku Papuk.

Sve prisutne je pozdravio predsjednik HPD “Sokolovac” Požega Bruno Horvat koji je zaželio puno uspjeha polaznicima škole te izrazio nadu da će stečeno znanje primijeniti u praksi.