Politika

Zamjenik županice: Osuda vandalskog čina skidanja zastave Republike Srbije

28-06-2022 • 12:23
Rva
Na mail smo dobili priopćenje zamjenika županice Nikole Ivanovića, kojeg prenosimo u cijelosti:

Na društvenim mrežama proširio se video mladića koji skida jednu zastavu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi. Naime, zastave svih zemalja postavljene su na Trgu kao tradicija tijekom održavanja Hrvatskog festivala jednominutnog filma. Zastava koju je mladić maknuo pripada Republici Srbiji, a na mail smo dobili priopćenje zamjenika županice Nikole Ivanovića, kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovani/a, 
Kao zamjenik županice Požeško-slavonske županije, izabran ispred srpske nacionalne manjine, i u ime Vijeća srpske nacionalne Požeško-slavonske županije, najoštrije osuđujem neprimjereni vandalski čin uklanjanja zastave Republike Srbije sa Trga Svetog Trojstva u Požegi. Zastava Republike Srbije postavljena je, uz mnogobrojne druge zastave, u sklopu održavanja Hrvatskog festivala jednominutnog filma koji se održavao u Požegi.  
Nadamo se da ovaj vandalski čin pojedinca neće ugroziti napore srpske zajednice u Požeško- slavonskoj županiji pri razvoju svojih aktivnosti, institucionalnom razvoju i nastavka razvoja najboljih mogućih odnosa s većinskim narodom. 

Apeliramo na policiju i pravosuđe da adekvatno  postupe s ovim slučajem kako se isti i slični ne bi ponavljali. Isto tako, podupiremo razvoj najboljih mogućih odnosa između dviju država u cilju nastavka gospodarske, kulturne, sportske i svake druge suradnje. 

S poštovanjem, 

Nikola Ivanović
Zamjenik županice Požeško slavonske županije.