Scena

Volite kampiranje? Istražite Zlatnu Slavoniju!

26-08-2022 • 08:34
Rva
Razbistrite um uz svježi zrak i zelenilo, opustite se i napunite tijelo energijom i uživajte u prirodnim ljepotama Zlatne Slavonije.

Želite li osjetiti punu ljepotu prirode i doživjeti nezaboravno ljeto, kampiranje u Požeško-slavonskoj županiji je odmor po vašoj mjeri. Razbistrite um uz svježi zrak i zelenilo, opustite se i napunite tijelo energijom i uživajte u prirodnim ljepotama Zlatne Slavonije.

Osluškujući potrebe suvremenih putnika i njihovu želju za povratak prirodi, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije posljednjih je godina značajna sredstva uložila u podizanje kvalitete kampova i razvoj ove vrste smještajnih objekata. Jer, ništa ne nudi takvu ljepotu i jednostavnost odmora kao kampiranje. Uvjerite se u to i osobno uz prostore za kamp vozila, kućice i šatore – za one istinske, zagrižene kampere, birajte i između “čvrstih” objekata i doživite destinaciju na potpuno autentičan način.

Kamp odmorište Duboka, Velika

Smještena na južnim obroncima Papuka, ispresijecana brzacima potoka Veličanka, Velika je, zahvaljujući Kamp odmorištu Duboka, otvorenom 2017. godine, sve traženija kamp destinacija, čemu svjedoči i uvrštenje na popis 42 najbolja mala kampa u Hrvatskoj u okviru projekta poticanja kvalitete kampova i edukacije podržanog od strane Ministarstva turizma i sporta.

S ukupno 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice, s potrebnim priključcima za električnu energiju i vodu, zajednički sanitarni čvor, te dio predviđen za boravak u šatorima, Kamp odmorište Duboka gostima željnim avanture i turizma doživljaja, nudi niz atrakcija. Otkrijte ljepotu kontinenta dugim šetnjama, planinarenjem, kupanjem ljeti i sanjkanjem zimi, iskušajte formu sportskim penjanjem, jahanjem, brdskim biciklizmom, paraglidingom, a adrenalin “napumpajte” posjetom Adrenalinskom parku.

Kamp odmorište Zlatni Lug

Smješteno u malom selu Emovački Lug, udaljeno samo pet kilometara od Požege, pored uglednog seoskog gospodarstva Zlatni lug, uz prekrasan pogled na zeleni okoliš, ovo je odmorište kao stvoreno za kraći odmor gostiju koji putuju kamperima, ali i putnika željnih opuštajućeg odmora u prirodi.

Osvijetljen i osiguran video nadzorom, kamp u ponudi ima 15 prostranih parcela za kampere veličine 70 četvornih metara, mogućnost spajanja na električnu energiju i vodu, prostor za pranje posuđa kao i besplatan WiFi signal za sve goste. Uz neposredan doticaj s netaknutom prirodom i domaćim životinjama, posjetitelji ovog kampa, zahvaljujući sjajnim domaćinima, mogu uživati u brojnim sportskim i rekreativnim sadržajima poput pješačenja, vožnje biciklom, joggingu, pecanju, boćanju, streličarstvu, malom nogometu.

Turističko seljačko gospodarstvo Čondić – Kamp odmorište – Robinzonski smještaj

Smješten u Kadanovcima, nedaleko Pleternice, Ranč Čondić zaljubljenike u kamping s dobrodošlicom dočekuje na više od 20 hektara prirodnih ljepota. Uz sobe za tri osobe i objekt za njih četiri, odrasli će uživati u ljepoti slavonske šume, akumulacijskom jezeru, sjenici i nepreglednim šetnicama, a oni mlađi na igralištu, brojnim sportsko-zabavnim spravama te druženju s desetkom vrsta životinja. U ponudi su i organizirani obilasci s animatorom, edukativni sadržaji, zabavne terenske nastave, rođendaonice, kao i izletište koje može ugostiti i do 80 izletnika. Uz hranu za dušu, dobri će vam domaćini ponuditi i topla i hladna jela, kao i pića i napitke vlastite proizvodnje. Osjećate li se dovoljno avanturistički i želite iskušati nešto drugačije, tu je i objekt robinzonskog smještaja u šest bungalova s po dva ležaja. 

Spakirajte šatore, vreće za spavanje i ostalu opremu za kampiranje i put pod noge, jer ljepotu Požeško slavonske županije najbolje je doživjeti u izravnom kontaktu s prirodom. I ne brinite ukoliko niste od onih koji uživaju u spavanju pod zvijezdama- Zlatna Slavonija nudi i niz drugih  sadržaja zbog kojih ovu destinaciju sigurno nećete zaboraviti.

Više informacija na VisitSlavonia.hr