Društvo

Vlasnik KTC-a uručio donaciju za stipendiranje studenata

04-05-2022 • 14:27
Rva
"Budući da je jedna od najboljih investicija, investicija u mlade i njihovo obrazovanje, odabir je bio jednostavan.“ - izjavio je Ivan Katavić.

Povodom Dana grada i obilježavanja 770. godina grada Križevaca, vlasniku tvrtke KTC d.d. Ivanu Katavić dodijeljena je nagrada za životno djelo, no on je odlučio dobivena sredstva donirati. Tako je donaciju u vrijednosti od 28.797,00 kuna u ime Zaklade „Volim Križevce“ uručio gospođi Ivani Dubravec.

„Iznimna je čast i zadovoljstvo primiti ovu nagradu te će dodijeljena Povelja za životno djelo imati počasno mjesto u mojem domu, a njezin financijski dio uručujem u zalog za budućnost. Zapravo, preusmjeravam ga onima za koje smatram da će znati taj novac najbolje iskoristiti. Budući da je jedna od najboljih investicija, investicija u mlade i njihovo obrazovanje, odabir je bio jednostavan.“ – izjavio je Ivan Katavić.

Riječ je o Zakladi koja pomaže mladima Križevaca u njihovom školovanju i obrazovanju putem učeničkih i studentskih stipendija. Sredstva će biti utrošena za stipendiranje dvije kategorije studenata, po kriteriju izvrsnosti i socijalno-materijalnom statusu.