Scena

Vidjeli smo kako se kuha u Trenkovu, a večeras kuha Anka!

24-03-2022 • 11:41
Tena Protić
Ukusna večera i nogometna utakmica Davoru su donijeli čak tri desetke i prvo mjesto na tablici, a večeras nam kuha Anka iz Požege.

Ukusna večera i nogometna utakmica Davoru su donijeli čak tri desetke i prvo mjesto na tablici, a večeras nam kuha Anka iz Požege.

Davor se pokazao kao jako srdačan gost koji daje samo najbolje ocjene, a za svoje je goste pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Čudo neviđeno, glavnog jela Džemper za vinograd i deserta Ledena berba. Predjelo se svidjelo svima osim Mariju, kojem je nedostajalo papra, glavnim jelom svi su bili oduševljeni, a kolač se ponovno svima svidio osim Mariju kojem je smetalo što je umjesto kreme bio puding.

Davor je veseo i opušten dočekao goste i nakon zdravice počeli su s večerom. Pita s krumpirom, slaninom i lukom uz sir i šunku poslužena je za predjelo.

Potom su se svi pomolili i uživali u hrani. „Predjelo mi je bilo jako dobro. I moja majka je pravila takvu pitu krumpirušu tako da me to vratilo u djetinjstvo“, rekla je Anka, Marjanu se također svidjela, no ne i Mariju. „Pita mi je bila suha, a i falilo mi je papra“, rekao je.

Za glavno jelo Davor je poslužio vinogradarski ćevap.

Teletinu i svinjetinu omotanu janjećom maramicom pečeno s povrćem uz mlince za koje je Anka odmah komentirala kako su bili mekani i sočni, a i Marjanu je sve bilo jako ukusno. Drago je bio ugodno iznenađen svime što je kušao i priznao je kako se pomalo i boji svoje večere jer nije siguran da će moći to nadmašiti.

Za kraj je domaćin pripremio ukusan i lagan kolač s grožđem.

Iako inače ne jede kolače, Drago je probao desert i komentirao je zanimljiv. „Prvi put sam jela takav desert s grožđem i iznenađujuće mi je dobro i osvježavajuće“, rekla je Anka.

Uslijedilo je pravo iznenađenje – gosti su odigrali utakmicu, a Davor je sudio! Nakon gubljenja kalorija došao je red i na ocjene: Anka, Marjan i Drago dali se desetke zato što im je sve bilo fino; od predjela do deserta, no Mario nije bio toliko zadovoljan pa je rekao: „Moja ocjena je osam zbog suhih mlinaca u glavnom jelu i pite koja nije bila ljuta.“

rtl.hr