Crna kronika

Velika zapljena marihuane: Razbijena međunarodna kriminalna organizacija

10-05-2022 • 14:30
Rva
Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su u suradnji s USKOK-om dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje kodnog naziva „Tigar“ i „Tigar 2“ nad četiri hrvatska državljanina i četiri državljanina Republike Srbije

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su u suradnji s USKOK-om dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje kodnog naziva „Tigar“ i „Tigar 2“ nad četiri hrvatska državljanina i četiri državljanina Republike Srbije (1980., 1966., 1965., 1951., 1965., 1982., 1980., 1985. godište) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te izbjegavanja carinskog nadzora.

Naime, osnovano se sumnja da je prvoosumnjičeni u razdoblju od studenoga 2021. do svibnja 2022. na širem području Požege i drugim mjestima u RH i Srbiji okupio i povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike s ciljem zajedničkog uzgoja i proizvodnje veće količine marihuane na širem području Požege te njene daljnje prodaje.

U ostvarenju plana dogovorili su i osigurali lokaciju za uzgoj marihuane u kući na području Kutjeva te u kući instalirali ilegalni laboratorij sa zadaćom uzgoja cannabis biljki i proizvodnje cannabis marihuane. Jedan je u navedenoj kući neprekidno boravio i svakodnevno uzgajao biljke cannabisa pri čemu drugi nadzirali uzgoj i proizvodnju cannabisa te kupovali potrebnu opremu i razne preparate za uzgoj. Pri tome su redovito opskrbljivali petoosumnjičenika svim potrebnim životnim potrepštinama kao i opremom potrebnom za uzgoj biljki.Nabavili su i osobni automobil kojeg su preinačili odnosno napravili skriveni prostor u podvozju automobila pogodan za skrivanje veće količine droge, a sve u cilju osiguranja kupaca i prikrivenog prijevoza droge.


U kući na području Kutjeva osumnjičeni su uzgojili ukupno 236 stabljika cannabis marihuane visine od 60 do 120 cm iz kojih se može dobiti marihuana nakon čega je prvoosumnjičenik za pripremu i pakiranje marihuane za prodaju angažirao sedmoosumnjičenika i osmoosumjičenika te s njima 7. svibnja došao iz Srbije u RH. Nakon toga su se sedmoosumnjičenik i  osmoosumnjičenik zajedno s trećeosumnjičenikom i četvrtoosumnjičenikom uputili na područje Kutjeva kako bi zajednički pripremili marihuanu za daljnju prodaju, ali do navedenoga nije došlo budući da su isti uhićeni. U kući na području Kutjeva je uz 236 stabljika cannabis marihuane zatečen petoosumnjičenik.

Detaljno policijsko izvješće pročitajte OVDJE