Kultura

Večer sevdaha – Kazališne ljetne večeri

13-07-2022 • 11:39
Rva
Jedna od uvijek rado posjećenih događanja je i Večer sevdaha koja će se ponovno održati u izvedbi talentirane Ružice Maurus, a sve pod klavirskom pratnjom Alena Kovačevića.

Kazališne ljetne večeri novi su dodatak događanjima u Gradskom kazalištu Požega, a već nekoliko predstava je održano za publiku na vanjskoj pozornici. Jedna od uvijek rado posjećenih događanja je i Večer sevdaha koja će se ponovno održati u izvedbi talentirane Ružice Maurus, a sve pod klavirskom pratnjom Alena Kovačevića.

„Gradsko kazalište Požega ove godine kreće u jednu novu priču kada je u pitanju kraj sezone i obilježavanje Požeškog kulturnog ljeta. Imamo novu manifestaciju pod nazivom Kazališne ljetne večeri. Želja nam je da ta manifestacija postane tradicija Kazališta, kao i Kulturnog ljeta. Cilj nam je da ona iz godine u godinu raste, kako programski, tako i financijski – uz to i brojem ljudi koji će dolaziti i podržavati sve što se u tim večerima bude događalo. Ono što je zanimljivo, Kazališne ljetne večeri se odvijaju na dvije lokacije – Kazališna dvorana i naše dvorište kazališta, nekakva vanjska pozornica.“ – rekla je ravnateljica Valentina Neferović tijekom najavne tiskovne konferencije.

Večer sevdaha održat će se 17. srpnja, s početkom u 21,30 sati – Ulaz je slobodan!

Više informacija o događaju dostupno je na Facebook stranici Kazališnih ljetnih večeri te samom eventu.