Scena

‘Valjak i prijatelji: Našem Akiju’ – koncert u Areni Zagreb

02-02-2022 • 14:48
Tena Protić
Akiju u čast održat će se veliki koncert 26. ožujka u Areni Zagreb na kojem će nastupiti poznati glazbeni gosti.

Koncert “Valjak i prijatelji: Našem Akiju” održat će se u čast pjevaču Akiju Rahimovskom. Iznenadni odlazak Akija ostavio je golemu prazninu ne samo na glazbenoj sceni nego i u srcima brojnih obožavatelja Parnog valjka. Mnogi obožavatelji benda koji je na sceni već više od 45 godina, pitaju se će biti s njima nakon smrti jednog od najboljih rock pjevača na ovim prostorima. Također dolazi u pitanje turneja na koju su članovi Parnog valjka trebali uskoro krenuti diljem Hrvatske.

Turneja je nažalost otkazana, no Akiju u čast održat će se veliki koncert 26. ožujka u Areni Zagreb na kojem će nastupiti poznati glazbeni gosti.

Među gostima je i Gibonni koji je svoje sudjelovanje potvrdio na društvenim mrežama. Također će Akijeve pjesme tog dana pjevati i odnedavni član grupe Whitesnake – Dino Jelusić, s kojim smo imali razgovor u eteru Radija Vallis Aurea.

Također smo pisali – Parni valjak objavljuje posljednju Akijevu pjesmu

No jedno je sigurno, Aki svoju zamjenu neće imati. To je potvrdio i suosnivač grupe Husein Hasanefendić Hus.

“Mi kao bend opstat ćemo kao formacija, ali sigurno nećemo mijenjati Akija. Možda ćemo u nekom trenutku svirati koncerte s nekim pjevačem koji će biti gost pjevač ili tako nešto. Aki je nezamjenjiv. Možda će biti neko novo poglavlje, ne znam, ne razmišljam o tome.” – rekao je Hus, a tko će ubuduće pjevati njegove vječne hitove i ljubavne balade, za sada još uvijek ostaje nepoznanica. Dodao je i kako će s nastupima sigurno nastaviti jer ih jedino oni mogu “održati na životu”.