Sport

Utrka u Off-Road Parku i veliki koncert ove subote

22-09-2022 • 15:28
Rva
Utrka u Off-Road Parku i veliki koncert ove subote, više o tome rekao je Leo Pandžić u emisiji "Jutro s Matkom".

Nakon iznimno uspješnih Cross country utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske održanih u listopadu prošle godine te lipnju ove godine, Moto kluba Azalea i Zlatni Lug Racing Team ponovno će organizirati spomenuto natjecanje. Utrku prvenstva Hrvatske te Kup amatera u disciplini Cross country, a što nas to sve očekuje ovog vikenda rekao je organizator Leo Pandžić.

Osvrnimo se za početak na utrku koja je odvezena u lipnju, kako ste zadovoljni organizacijom te samim plasmanom vašeg tima?

„Iznimno smo zadovoljni s prvom utrkom ove godine koja je bila 11. lipnja. Bio je veliki broj vozača, odaziv jako dobar, hvala Bogu utrka se završila bez povreda, ovih sitnih padova je bilo, ali to je takav sport. Plasman našeg tima – Zlatni Lug Racing Team i Moto klub Požega Promet za koji nastupamo Teo, Matej i ja, trenutno smo vodeći kao tim i klub. Matej je prvi i vodeći u prvenstvu u klasi gold, Teo je prvi u klasi bronze, ja sam drugi u klasi silver, sve u svemu dobro je.“ – objasnio je Leo.

Off-Road Park na Zlatnom Lugu bio je otvoren tom utrkom, kakvi su dojmovi vozača i posjetitelj?

„Utisci su dobri za sad, nevjerojatno, ali od utrke se konstantno netko dolazi voziti. Pogotovo ovi naši domaći dečki koji su se prije vozili svuda po šumama gdje smo uvijek imali problem, neću baš reći sukob, ali nije baš lijepo što se tiče lovaca, stanara i svega ostalog. Tako da cilj te cijele priče je bio da se maknemo iz šuma, da napravimo park gdje će ljudi moći doći uživati, voziti se, roštiljati… Tako da je svaki dan netko tamo na stazi, nama je drago, nismo još ubacili neku naplatu. Cilj nam je da se staza uvozi i da se vide tragovi gdje se ide i sve ostalo.“ – rekao je Leo.

Ove subote slijedi nam još jedan događaj na području Off-Road Parka i imanja Zlatni Lug. Ponovo će ugostiti ponajbolje vozače Cross country discipline, ali i Kup amatera u istoj disciplini.

„Prva utrka je bila pod organizacijom Moto kluba Požega i Zlatni Lug Racing Team, a ovaj puta pošto je naš dobar prijatelj i čovjek koji nas je u sve to skupa i uveo, Tomislav Marić Mafa, koji je trenutno sa stanovanjem u Zadru. On ima svoj Moto klub Azalea koji je jedan od najvećih i najboljih organizatora Extreme enduro Like, gdje dolazi 300-500 vozača ovisno o sezoni. Tako da smo drugu utrku s njim organizirali. Mislim da će biti na jednom još većem nivou nego prva trka, a to nam i je cilj, da iz trke u trku rastemo i gradimo što bolju priču.“ – rekao je Leo.

Prijave za vozače su otvorene i moguće su do samog dana utrke te na dan utrke. Za sada imaju preko 70 prijavljenih vozača, naglasio je Leo.

„Puno njih mi želimo malo modernizirati, napravili smo da su prijave napravljene putem naše web stranice ZlatniLug.hr, gdje se mogu prijaviti unaprijed. Tako da skratimo one muke na samom dolasku na prijave i ispunjavanje papira, idemo malo u digitalizaciju, što nam je i potrebno u ovom momentu. Bit će puno vozača, očekujemo brojku oko stotinjak vozača. Od naših domaćih tu smo Teo, Matej i ja, a od ostalih vozača, Moto klub Azalea ima nekih desetak svojih vozača koji voze za njih, to su kao naši dečki, primamo ih raširenih ruku jer ipak tu dođu par dana ranije i pomognu u svemu.“

Od 10 do 12 sati će biti prijava vozača, u 12,15 će biti probni krug za vozače. Otvorenje utrke planirano je za 12,45 sati, a sam start prve utrke klase bronze, veteran i Kup Zlatni Lug biti će u 13 sati. U 14 sati je start najjače klase, objasnio je Leo.

Za sva pitanja i informacije možete se obratiti putem Instagram profila Zlatni Lug Racing Team, kao i na Facebook stranici Off-Road Park i ZlatniLug.hr.

„Što se tiče same utrke, ulaznica je simboličnih 10,00 kuna, tek toliko da možemo pokriti neke troškove koji su stvarni kod organizacije ovakve utrke. Neće izostati ni ovoga puta velika eno i gastro ponuda, ponovno smo stavili veliki šator i pripremili stvarno dobru gastro priču.“– dodao je Leo.

Veliki koncert ove subote nas očekuje nakon utrke, Leo je objasnio o čemu se tu radi, a mi dijelimo 5×2 ulaznica na Facebook stranici Radija Vallis Aurea.

„Predgrupa nam je Posegana naša, odličan bend, naši dečki. Nakon toga Alen Islamović sa svojim bendom tako da će to biti dugo u noć. U 20 sati kreće koncert, sigurno će biti do 2-3 sata.“ – rekao je Leo.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.