Kultura

Uspješnim predstavljanjem na Šibenskom plesnom festivalu UO PR Ilijane Lončar ulazi u novu 23. plesnu sezonu

08-08-2022 • 07:57
Rva
Polusatni program „Plesom kroz život“ pratilo je mnoštvo gostiju na šibenskoj Poljani

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nedavno se vratila s 11. izdanja Šibenskog plesnog festivala. Požešku suvremenu plesnu scenu predstavilo je deset plesačica s najviše godina provedenih u plesnim dvoranama: Hana Krpan, Lora Matoš, Jurja Mautner, Karla Paukner, Marta Matošević, Larisa Zelenbaba, Ramona Bilić, Katarina Musić, Hana Prpić i Tonka Potnik.

Polusatni program „Plesom kroz život“ pratilo je mnoštvo gostiju na šibenskoj Poljani. Tijekom šest dana festivala Šibenik je živio slaveći ljepotu i snagu plesne umjetnosti. Uz glavni program na šibenskim tvrđavama u sklopu kojega su nastupili mnogobrojni plesni umjetnici iz Srbije, SAD-a, Mađarske, Izraela i Hrvatske, za Šibenčane i njihove goste organizirane su plesne predstave i nastupi na trgovima i ulicama. Djeca i mladi pohađali su plesne radionice, a među profesionalcima u plesu snažno je odjeknula panel rasprava Feminizam u umjetnosti – povezane plesom održanoj u Kući umjetnosti Arsen. 

Uspješnim završetkom posljednjeg gostovanja, UO Plesna radionica Ilijane Lončar u pripremi je upisa u novu 23. plesnu sezonu koja će započeti s prvim danom školske godine 5. rujna 2022. Službeni datum početka upisa je 15. kolovoza putem web stranice www.ilijanaloncar.hr

Izvor: UO PR Ilijane Lončar