Politika

Uskrsnice za požeške umirovljenike

18-03-2022 • 08:49
Rva
Zahtjev za ostvarivanje prava na uskrsnicu može podnijeti i druga osoba u ime umirovljenika koja je uz propisane dokaze.

Grad Požega na svojoj službenoj stranici objavio je da će ove godine dodijeliti uskrsnice. Uskrsnicu u iznosu od 300 kuna umirovljenicima koji imaju prebivalište na području grada Požege.

Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici čija ukupna tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima ne prelazi iznos od 1.500,00 kuna.

Kako bi ostvarili pravo na uskrsnicu, umirovljenici moraju podnijeti zahtjev te uz njega priložiti presliku osobne iskaznice ili dokument s OIB-om (ukoliko nije naveden na osobnoj iskaznici), zadnji odrezak od mirovine ili potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili izvod iz banke na kojemu je vidljiv iznos mirovine.

Zahtjev za ostvarivanje prava na uskrsnice može podnijeti i druga osoba u ime umirovljenika koja je uz propisane dokaze, dužna dostaviti i presliku vlastite osobne iskaznice. Predaja zahtjeva trajat će do 25. ožujka 2022. godine.

Ukoliko se zahtjev pozitivno riješi, uskrsnica će se isplatiti na tekući račun umirovljenika ili se može podići na blagajni Upravnog odjela za financije i proračun Grada Požege (Trg Sv. Trojstva).

Obrazac zahtjeva …