Sport

Uskoro započinje nova sezona 1. i 2. Županijske nogometne lige

16-08-2022 • 07:32
Rva
Održan je plenum klubova 1. i 2. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi održan je plenum klubova 1. i 2. Županjiske nogometne lige Požeško slavonske. U 1. ŽNL prvo kolo igrat će se 27. i 28. kolovoza u 17,45 sati, a natjecat će se ponovno 14 klubova. Posljednje kolo na rasporedu je 20. studenog.

Iz lige će ispasti najmanje 3 kluba, jer se 1. Županijska nogometna liga od sezone 2023./2024. smanjuje na 12 klubova. 

U 1. kolu sastaju se Omladinac (Čaglin) – Slaven (Gradac), DobrovacParasan (Golobrdci), Graševina (Vetovo) – Kuzmica, Dinamo (Rajsavac) – Sloga (Trenkovo), KaptolMladost (Pavlovci), Croatia (Mihaljevci) – Croatia (Donja Obrijež) i BSK Buk – Graničar (Zagrađe). 

Ove sezone u 2. Županijskoj nogometnoj ligi natjecat će se 9, a ne 8 klubova kao u prošloj, jer se ponovno aktivirala Slavonija iz Prekopakre. 

Prvo kolo na rasporedu je 04. rujna, a sastaju se Slavonija (Prekopakra) – Graničar (Bučje), Eminovci – Dinamo (Badljevina), Lipa (Stara Lipa) – Ovčare, Sulkovci BSK Biškupci. Slobodan ostaje Hrvatski dragovoljac (Drenovac). 

Tako će u prvom dijelu sezone svaki klub odigrati 8 utakmica, a jedno kolo će svaki biti slobodan. Posljednje jesensko kolo na rasporedu je 30. listopada. 

Sve je spremno za novu sezonu Međužupanijske nogometne lige

sport-pozega.hr