Društvo

Uskoro novo platno u kino dvorani Hrvatskog doma “Dr. Franjo Tuđman”

22-07-2022 • 11:52
Rva
Budući da su troškovi poskupjeli i sami ne mogu prikupiti sredstva još jednom pozivaju građane na mogućnosti sudjelovanja u akciji na razne načine, da postanu donatori i pomognu u realizaciji ovog projekta.

Započeli su radovi na postavljanju novog stropnog rolo kino platna na motorni pogon u kino dvorani Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija sa 100.000 kuna. Najpovoljnija ponuda za adekvatno platno iznosi 187.500 kuna, a sredstva za razliku moraju osigurati sami. Akcijom prikupljanja sredstava za „Slogin“ udio prikupljeno je do sada 34.300 kuna te nedostaje još 53.200 kuna, izvijestili su iz Kulturno prosvjetnog društva „Sloga“.

Budući da su troškovi poskupjeli i sami ne mogu prikupiti sredstva još jednom pozivaju građane na mogućnosti sudjelovanja u akciji na razne načine, da postanu donatori i pomognu u realizaciji ovog projekta. Više informacija, kao i obrasce za sudjelovanje u ovoj donatorsko-sponzorskoj  aktivnosti, osim kod članova društva, zainteresirani mogu dobiti u Hrvatskom domu i na internetskoj stranici www.kpd-sloga.hr.

Kako je već izvještavano, kino u Hrvatskom domu “Dr. Franjo Tuđman” je kroz projekt digitalizacije koji su pomogli HAVC, Ministarstvo kulture i Grad Pakrac 2013. godine opremljeno digitalnim projektorom te od tada pružaju redovnu uslugu kino programa nakon rata. U to vrijeme nisu imali sredstva za nabavu originalnog kino platna pa su improvizirali u samoizradi i on služi već devet godina mada, kako kaže tajnica Dubravka Špančić, za gledatelje to nije ta kvaliteta, posebice u 3D rezoluciji, a za organizatora podrazumijeva prije ili poslije svake projekcije fizički rad u smislu njegovog uklanjanja ili postavljanja na pozornicu.

pakrac.hr