Crna kronika

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,18 promila

09-05-2022 • 08:50
Rva
Izvješće PU požeško-slavonske - U prometu je zatečen osobni automobil marke „Audi“, požeških registarskih oznaka...

U nedjelju 8. svibnja 2022. oko 4.30 sati u Požegi u Ulici Pod gradom, u prometu je zatečen osobni automobil marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,18 promila upravljao 37-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici u Ulici Ivana Šveara i tri prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana,  u Pakracu u Ulici Matije Gupca i u Vetovu u Zagrebačkoj ulici.

Rezultati pojačanih  mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 73 prekršaja, od čega ističemo devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 50 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 7. svibnja 2022. oko 16.30 sati u Pakracu u Ulici Vinka Rehaka gdje je 40-godišnji vozač skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,55 promila. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 40-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te će mu biti izdan prekršajni nalog na novčani iznos  od 11.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju tri mjeseca.