Crna kronika

Upravljao traktorom pa udario 65-godišnjakinju i teško je ozlijedio

25-03-2022 • 10:20
Rva
Izvješće PU požeško-slavonske - upravljao traktorom pa udario 65-godišnjakinju i teško je ozlijedio

U četvrtak 23. ožujka 2022. oko 13 sati u mjestu Migalovci, 65-godišnjak je upravljao traktorom vožnjom unazad te stražnjim dijelom udario u 65-godišnjakinju koja je pala na tlo, dok je daljnjim kretanjem unazad u nju udarila hidraulična poluga.

65-godišnjakinja je teško ozlijeđena, dok protiv 65-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“.

Požari tijekom protekla 24 sata

U četvrtak 23. ožujka 2022. oko 10 sati u Kutjevu, 62-godišnjak je na poljoprivrednoj površini zapalio grane vinove loze, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Nešto kasnije, oko 13 sati u mjestu Dolac, na neutvrđeni način došlo je do požara na poljoprivrednoj površini prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje. Istoga dana, u isto vrijeme u mjestu Deževci, 46-godišnjakinja je u dvorištu spaljivala biljni otpad, a da nije poduzela sve mjere da se požar ne proširi uslijed čega je došlo do požara na drvenoj nadstrešnici koja je u potpunosti izgorjela. Također su izgorjeli poljoprivredni stroj za prešanje bala, kazan i bačve koji su se nalazili ispod nadstrešnice. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 50.000,00 kuna. Protiv 46-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Nešto kasnije, oko 20.30 sati u mjestu Orljavac, na neutvrđeni način došlo je do požara kojom prilikom je izgorjelo 30 rolo bala sijena u vlasništvu 65-godišnjaka. Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti nastanka požara.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 21-godišnjak

U četvrtak 24. ožujka 2022. oko 12 sati u mjestu Šumanovci, 66-godišnjak se uključivao u promet traktorom na kojem je imao prikvačeno stablo, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti da druge sudionike u prometu, uslijed čega je na stablo koje se nalazilo na kolniku prednjim dijelom motocikla udario 21-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći 21-godišnjak je lakše ozlijeđen. Protiv 66-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 21-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje neupisanom kategorijom).

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Velika i Jakšić.

Najava akcije u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Foto: ilustracija/arhiva