Sport

Unatoč teškim uvjetima, NK Slavonija gleda prema vrhu

22-08-2022 • 13:13
Rva
Kakvi su planovi za novu sezonu te kako do bodova bez domaćeg terena rekao je današnji gost u jutarnjoj emisiji kod našeg Slavenka, trener NK Slavonije Dalibor Bognar.

Proteklog vikenda započela je nova sezona 3. Nogometne lige – Istok, a svoje prve bodove uzela je ekipa Nogometnog kluba Slavonija iz Požege. Kakvi su planovi za novu sezonu te kako do bodova bez domaćeg terena rekao je današnji gost u jutarnjoj emisiji kod našeg Slavenka, trener NK Slavonije Dalibor Bognar.

Prava poslastica viđena je u Kneževim Vinogradima za početak sezone, pobjedom NK Slavonije rezultatom 3:2.

„Nismo znali što nas očekuje, kakav protivnik. Na kraju smo zasluženo pobijedili, izgledalo je malo tijesno, no sam tijek utakmice i odnosi na terenu su govorili da bi to trebali pobijediti. Čestitam mojim dečkima!“ – rekao je trener Bognar.

3. Nogometna liga – Istok je ljetnom reorganizacijom natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza postala četvrti državni rang i u svom nazivu izgubila riječ Hrvatska.

Kako vi na to gledate, jeste li zadovoljni što ste preko noći postali rang niže u natjecanju. Je li liga podjednaka kao i prošle godine?

„Rekao bi da je malo slabija, s obzirom na to da su četiri kluba otišla. S druge strane, Slavonija je sad došla u situaciju da mora ići u neka mjesta gdje je jako veliki motiv tim klubovima kad im dođe NK Slavonija. Tako da nimalo lakša utakmica nije bila sad u Kneževim Vinogradima, kao što je bila na primjer u Jurjevcu ili s nekim od klubova koji su otišli.“

„Sigurno da će liga biti zahtjevna, u ovom trenutku NK Slavonija treba biti u vrhu s nekim klubovima koji su starosjedioci. Da će biti lagano neće, to je sigurno. S druge strane, moram napomenuti, mi smo cijelu prošlu godinu igrali kao gosti i cijelu ovu godinu ćemo igrati kao gosti. Tko se imalo kuži u nogomet, tko imalo zna odnose domaći i gosti, zna s kakvim hendikepom smo suočeni.“

Kakva je trenutna situacija sa stadionom Nogometnog kluba Slavonija?

„Cijele godine ćemo biti gosti, ovaj puta ćemo pokušati s utakmicama u Pleternici. Više iz razloga što je to „nogometniji“ teren nego Rekreacijski centar u Požegi, gdje publika ima veći i bolji komfor. Što se tiče naših uvjeta za utakmice, mi ih nemamo, a iskreno ću reći, minimalne uvjete imamo i za treninge. Ne mogu reći da ih nemamo, ali moji dečki se skidaju u 10~12 kvadrata, u dva kontejnera, kupatilo je 2.5~3 kvadrata, treneri nemaju svoju svlačionicu, nemaju toplu vodu… Ne šalim se, ne kukam, ali da je nešto dobro i bajno, sigurno nije.“

„Ja se nadam i nekako dečkima isto tako na treningu pokušam objasniti da smo se našli sad tu di jesmo, da moramo to izvesti. Da moramo sačekati i dočekati taj nekakav novi prostor. Koliko znam, projekt za stadion ima, građevinska je bila, nešto je izmijenjeno pa se vjerojatno čeka nova građevinska dozvola. Da vam budem iskren, nisam u tom dijelu kad će-što će, to vjerojatno gradska vlast ima u planu taj dio.“

„Jedino što mogu, za sve dušobrižnike koji bi Slavoniju iselili i maknuli negdje, ja odgovorno tvrdim da tamo ima mjesta za dva dobra terena.“

„Jedan teren će biti s umjetnom travom koji će biti hvale vrijedan kad bude gotov. Trebao je biti gotovo tijekom ove jeseni i još ima mjesta za jedan dobar teren s dobrim objektom. Dakle sve to u krugu Slavonije ima mjesta, naravno ako ima dobre volje. Treba to malo požuriti, da ta Slavonija bude i po uvjetima najbolja, a onda tražiti da bude rezultatski.“ – dodao je trener Bognar.

Kakav rezultat bi vas zadovoljio ove sezone? Istaknuli ste sami da se od vas očekuje nekakav vrh, je li to nešto realno?

„Moje iskreno očekivanje je da budemo među prve tri~četiri ekipe. Prošle godine smo trebali biti među tri~četiri, pa smo bili peti. Tako da nije nikakav alibi, Slavoniju je napustilo pet igrača, oba golmana su nam se povrijedila, jedan ima problema s leđima, drugi je operirao rame. Nešto smo se ekipirali, doveli smo Petkovića, iskusnog golmana i Kvaternika iz Pleternice, ali za nekakav veliki roster i široki kadar, apsolutno nemamo. Ovi igrači kad smo kompletni, kad smo zdravi, kad nema nekakvih drugih utjecaja na broj igrača koje mogu složiti, sigurno je da mogu pretendirati na prvo ili drugo mjesto. Opet, ne tražim nikakav alibi već spominjem opet, mi sve utakmice igramo u gostima.“

„Sad igramo u Pleternici protiv Svačića iz Starog Slatinika, bliže su oni Pleternici nego mi. Hoću reći koliko je to teško svaku utakmicu igrati negdje vani. Dogovor je da ćemo jesen odigrati tamo, što ne znači da ćemo nakon 5. kola igrati negdje drugdje iz nekakvih razloga. Dakle sigurno je – u vrhu biti, ali da odgovorno tvrdim da smo za najviši plasman, ovom trenutku nismo. Da smo ostali kompletni s prošlogodišnjom ekipom, moj osobni uspjeh bi bio da nismo prvi.“ – rekao je trener Bognar.

Trenutna ekipa Nogometnog kluba Slavonija je slabija u odnosu na prošlu sezonu?

„Ja odgovorno tvrdim da smo slabiji, ne puno, ali smo slabiji. Dino Bognar i Mario Šipura su otišli u Slaviju, Alen Božić u Švicarsku, Jakov Janček u Njemačku i Karlo Antunović u Kutjevo. Golman Majetić ima problema s leđima, a golman Vasić je operirao rame, prema tome to je sedam igrača koji su bili jedni od standardnih igrača. Uspjeli smo dovesti dva iskusna igrača, jedan nije igrao prvo kolo jer je imao koronu.“

Transferni rok još uvijek traje, imate li još nekih planova?

„Imamo planova, ali nema igrača ili nema sredstava. Imamo neke limite u koje se trebamo uokviriti. Tu se za sad uokvirujemo, a da imamo nešto slobodno u tim okvirima da nam može pomoći i pojačati, ja ne vidim.“ – odgovorio je trener Bognar.

Ima li NK Slavonija potencijal napasti prvo mjesto kad se riješe svi infrastrukturni problemi, da bude stabilni drugoligaš?

„Ja odgovorno tvrdim, nebitno jesam li ja na čelu tih igrača, tvrdim da ovaj bazen naše županije ima kvalitetu i ima igrača da može ući i igrati taj rang. Tu se podrazumijeva par igrača iz Pleternice, par igrača iz Kutjeva i iz ovih nižih liga. Naš stav u ovom trenutku je da pokušamo biti što je više moguće, da se pokušamo ekipirati, pa možda s nekakvim rezultatom pokrenemo Grad i građane. Da ta Slavonija dobije nekakav objekt kakav zaslužuje s obzirom na tradiciju, ipak je ovo prvi i najbolji klub u županiji. No, u ovom trenutku, nažalost, Slavonija ima najlošije uvjete u županiji. O Slaviji i Kutjevu neću ni pričati jer su oni u ovom trenutku tri koraka ispred što se tiče uvjeta. Ima igrača, može ovaj grad i klub ovo izvesti.“

S pleterničkom Slavijom ste sad svakako povezani, tamo su se također stvorili lijepi uvjeti, imaju li oni možda neke ambicije za više?

„Možda, u ovom trenutku po uvjetima sigurno zaslužuju tu ligu, treću da tako kažem. Igrački smo tu negdje, s tri njihova igrača mi možemo biti prvi, s tri naša igrača Pleternica može biti prva. Prema tome, tu uz Kutjevo upravo se to svodi na tu priču, da naš bazen igrača to može.“ – zaključio je trener Dalibor Bognar.

U idućim utakmicama ćemo vidjeti kakav će biti tijek sezone 3. Nogometne lige – Istok.

U 2. kolu, u subotu s početkom u 17,30 sati u Pleternici, Slavonija će igrati protiv Svačića (Stari Slatinik). U isto vrijeme sastaju se i Đakovo Croatia – NAŠK, Valpovka – Oriolik, Darda – Graničar, Čepin – Bedem i Vuteks Sloga – Sloga.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.