Društvo

Uključivanje učenica iz Ukrajine u rad školskog sportskog društva

19-05-2022 • 07:28
Rva
Posebno su se istaknule u odbojci za 5. i 6. razrede gdje su bile dio tima koji je pobijedio na županijskom natjecanju.

Iz ratom zahvaćenih područja u Ukrajini u Osnovnu školu „Dobriša Cesarić“ Požega došle su dvije učenice, blizanke Veronika i Viktorija Shudiehova. Učenice pohađaju 5. b razredni odjel i već na prvom satu tjelesne i zdravstvene kulture prof. Goran Njavro primijetio je njihove sposobnosti i izuzetnu upornost u različitim sportskim aktivnostima.

Učenice su se vrlo brzo uključile u rad Školskog sportskog društva Sokol gdje se kroz dodatni rad pripremaju djeca za sportska natjecanja.

U Ukrajini je školski sport organiziran na drugačiji način te su učenice u početku bile nepovjerljive, ali već nakon drugog treninga pokazale su izuzetnu nadarenost u dvoranskim  sportovima. Jezična barijera predstavljala je teškoće samo u početku.

Posebno su se istaknule u odbojci za 5. i 6. razrede gdje su bile dio tima koji je pobijedio na županijskom natjecanju. Sudjelovale su i na regionalnom natjecanju u Vinkovcima, gdje su osvojile treće mjesto.

“Biti treća škola po kvaliteti na području Slavonije veliki je uspjeh, jer samo su dvije osnovne  škole u Osijeku  ispred ekipe OŠ Dobriše Cesarića, a velike zasluge za takav uspjeh pripadaju Veroniki i Viktoriji Shudiehovoj. Želimo im i daljnje uspjehe u radu kao i plasmane na državnim razinama.” – poručuju iz Osnovne škole “Dobriše Cesarića” Požega.

Izvor: OŠ Dobriše Cesarića Požega