Društvo

Udruzi “MI” odobren projekt „MI za zajednicu“ vrijedan 449.170,02 kuna

19-01-2022 • 11:40
Tena Protić
Suradnik na projektu je Udruga "Mali princ", novoosnovana udruga koja je također usmjerena na rad s osobama s invaliditetom.

Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske, kao Posredničko tijelo razine 1 u postupku odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava UP. 04.2.1.11 Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice nakon provedenog natječajnog postupka donio je Odluku o financiranju kojom je Udruzi „MI“ odobren projekt „MI za zajednicu“ u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 449.170,02 kuna. Nositelj ovoga projekta je „MI“ Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, dok su partneri na projektu Grad Požega i Javna ustanova lokalna razvojna agencija Požega.

Projekt “MI za zajednicu” ima za cilj ojačati kapacitete same Udruge, doprinijeti njezinom boljem i kvalitetnijem radu, aktivnijem sudjelovanju u životu zajednice, a time i stvaranju preduvjeta za kvalitetniji život. Navedeno će se postići osposobljavanjem i educiranjem predstavnika Udruge u području financijskog upravljanja, načinima financiranja za udruge i gospodarske aktivnosti kod udruga, što će u konačnici rezultirati boljim i kvalitetnijim upravljanjem.

Kroz navedeni projekt provest će se i niz edukacija za specifično djelovanje Udruge “MI”, a moći će im se priključiti i volonteri, kao i suradnici. Suradnik na projektu je Udruga “Mali princ”, novoosnovana udruga koja je također usmjerena na rad s osobama s invaliditetom, čime će se omogućiti kvalitetniji rad i djelovanje navedenih udruga, te će se tako postići pozitivan utjecaj na širu zajednicu.

pozega.hr