Scena

Učenici pripremili turistički obilazak Pakraca za sugrađane

28-07-2022 • 08:14
Rva
„Budi turist u svome gradu“ naziv je inicijative koju provodi Turistička zajednica Grada Pakraca u suradnji s Ekonomskom i turističkom školom Daruvar.

„Budi turist u svome gradu“ naziv je inicijative koju provodi Turistička zajednica Grada Pakraca u suradnji s Ekonomskom i turističkom školom Daruvar, a koja će biti održana u petak 29. srpnja.

Inicijativa je osmišljena na način da učenici daruvarske škole koji u Turističkoj zajednici Grada Pakraca pohađaju praksu istražuju dio pakračke povijesti te da ju prezentiraju kroz turistički obilazak.

Najprije će u 18:15 sati Bram Meijer  povesti posjetitelje u obilazak na temu „Pakrac – poveznica između tržišta Istoka i Zapada“  za koju je istražio obrtništvo i princip prodaje roba i usluga kroz našu povijest. 7

Potom će od 19 sati ulogu turističkog vodiča preuzeti Martina Grgić koja je osmislila obilazak za najmlađe, a budući da želi postati učiteljica, spojila je to s turizmom!

„I ovog ljeta su nam na praksu došli učenici raznih interesa i afiniteta, a cilj nam je bio da kroz istraživanje za ovu inicijativu nešto nauče i osmisle zanimljiv sadržaj. Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže u petak i dođu na ovaj obilazak jer vjerujem da će uz dobru zabavu i naučiti ponešto novo o našem gradu“ – poručuje Gabrijela Sabo Seleši, direktorica Turističke zajednice Pakrac koja je ovu inicijativu pokrenula prije četiri godine.

Seleši dodaje da se inicijativi naknadno priključio i Kristian Matijević koji je počeo razrađivati svoju turu koju će prezentirati sljedeći tjedan.