Društvo

Učenici Poljoprivredno-prehrambene škole Požega proizveli džin kroz projektnu nastavu

23-06-2022 • 07:55
Rva
Učenici Poljoprivredno-prehrambene škole Požega zanimanja prehrambeni tehničar često osmišljavaju i proizvode različite prehrambene proizvode, a nakon sladoleda, na red je došao džin.

Učenici Poljoprivredno-prehrambene škole Požega zanimanja prehrambeni tehničar često osmišljavaju i proizvode različite prehrambene proizvode, a nakon sladoleda, na red je došao džin. Naime, 3. d razred tijekom ove školske godine je zajedno s profesoricom Tonkom Šarić, pomoću mini destilatora kroz temu destilacija iz Tehnoloških operacija i procesa te kurikulum Poduzetništvo i izvannastavnu sekciju Poduzetnik, osmislio svoju za sada tajnu recepturu i na kraju nastavne godine proizveo vlastiti džin.

Svom proizvodu dali su naziv Ratarnički džin prema prvotnom nazivu Škole.

Osim što su ga proizveli, izradili su poslovni i marketinški plan, a koristili su različite digitalne i internetske alate.

“Osmislili su i izradili etiketu koristeći crno-bijelu povijesnu fotografiju snimljenu na našoj Školi, koja prikazuje plesnu ili gimnastičku skupinu tadašnjih učenica. Iako su marljivo radili na kreiranju ovog proizvoda, na kraju ga ipak nisu mogli probati jer je konzumacija alkohola u školi zabranjena, stoga su sud o svom proizvodu i rezultatima vlastita rada, istraživanja i eksperimentiranja prepustili stručnom timu.” – poručuju iz Poljoprivredno-prehrambene škole Požega.