Gospodarstvo

Učenice Iva i Manuela zlatne na Internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva

19-10-2022 • 08:49
Rva
Učenice Poljoprivredno-prehrambene škole Iva Nezić i Manuela Semerloth osvojile su zlatnu medalju na Internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva.

Učenice Poljoprivredno-prehrambene škole Iva Nezić i Manuela Semerloth osvojile su zlatnu medalju na Internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Ovo je treća zlatna medalja za učenike Poljoprivredno-prehrambene škole Požega, zanimanja prehrambeni tehničar na Internacionalnom kongresu XI. INTERSLAST  koji je održan u Tuheljskim Toplicama u hotelu Well.

Konkurencija je bila velika, čak 62 natjecateljske ekipe seniora te 53 srednjih škola slastičara, pekara i prehrambenih tehničara iz Hrvatske i Slovenije.

„Ono što nam predstavlja posebno zadovoljstvo je tradicionalno sudjelovanje naših učenik iz zanimanja prehrambeni tehničari. Ovogodišnje natjecanje  provodilo se u tri discipline izrade slastica: izrada slatkih rolata, izrada oblatni i izrada makovnjača. Naše učenice natjecale su se u disciplini izrade oblatni pod mentorstvom profesorice Katarine Džalto i izradi rolata pod mentorstvom profesorice Tonke Šariće.“ – poručili su iz Poljoprivredno-prehrambene škole Požega.

Zlatnu medalju osvojile su oblatne koje su svojim inovativnim okusom impresionirale stručni žiri kojeg su predstavljali eminentni stručnjaci slastičarstva.

„Naše nastavnice Katarina Džalto, Tonka Šarić, Mira Ćaćić te pobjednička ekipa Iva Nezić i Manuela Semerloth kroz niz edukativnih predavanja i radionica obogatile su svoje znanje iz ovog područja, a nesebično će ga prenijeti svojim učenicima i kolegama. Hvala svim učenicima 4.d razreda prehrambeni tehničar na sudjelovanju u pripremi za natjecanje i podršci svojim predstavnicama razreda i Poljoprivredno-prehrambene škole Požega.  Za izradu slastica su korištene marmelade, preljevi i orašasti plodovi, plod učeničkih vježbi i praktične nastave u našoj školi.“ – dodali su iz Poljoprivredno-prehrambene škole Požega.