Društvo

Učenica Valentina dobila stipendiju Zaklade Ivana Bulića

09-12-2022 • 07:06
Rva
Učenica trećeg razreda zanimanja pomoćni pekar Valentina Novinc, uz nominaciju i poticaj profesorice Tonke Šarić, dobila je srednjoškolsku stipendiju na temelju svog rada i truda te izvrsnih rezultata.

Učenica trećeg razreda zanimanja pomoćni pekar Valentina Novinc, uz nominaciju i poticaj profesorice Tonke Šarić, dobila je srednjoškolsku stipendiju na temelju svog rada i truda te izvrsnih rezultata. Učenica je, uz pratnju profesorice Sare Del Vechio Šodić, prisustvovala svečanoj sjednici i dodijeli stipendije Zaklade Ivana Bulića koja se održala 8. prosinca u dvorani Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu.

Kako navode ciljevi Zaklade, važno je trajno podupiranje obrazovanja i usavršavanja mladih ljudi, osobito u području biotehnologije i prehrambene tehnologije u pekarstvu, slastičarstvu i konditorstvu.

“Dodjeljivanjem potpora, nagrada i stipendija najboljim studentima, mladim istraživačima te fizičkim i pravnim osobama koje svojim projektima i radom daju ili su dale poseban doprinos struci, nastoji se osiguravati dovoljno kvalitetnih stručnjaka za razvoj ovih prehrambenih djelatnosti. Uz ovakve poticaje i isticanje važnosti ove djelatnosti, Poljoprivredno-prehrambena škola je izrazito ponosna na svoju učenicu te zahvaljuje profesoricama koje su sudjelovale u ovom plemenitom događaju.” – poručili su iz Škole.