Scena

U Saboru se danas glasa o legalizaciji marihuane

04-11-2022 • 08:31
Rva
U Saboru se danas glasa o legalizaciji marihuane.

U Saboru Republike Hrvatske se danas glasa o legalizaciji marihuane, svašta smo mogli čuti od zastupnika – da se mladima zakonom poručuje da se napuše, da se promovira drogiranje. Zastupnici će danas glasati o legalizaciji, progresivni je to prijedlog kluba Socijaldemokrata, koji su predložili da se kanabis legalizira i da tko god želi, doma može uzgojiti 9 biljaka. Na taj način bi se teško bolesnim osobama omogućilo da na legalan način dođu do kanabisa, dodaju.

Slično su baš nekidan odlučili napraviti u Njemačkoj, gdje će se dozvoliti posjedovanje 30 grama, i to od 2024. Oni misle da zabrane ne daju rezultata, “trava” se puši još više, pa tržište žele regulirati. To je danas trend u mnogim zemljama svijeta, od Malte do 37 američkih saveznih država.

Zastupnica Majda Burić (HDZ): “Vi ovim zakonom mladima, umjesto da nudite zdravlje, vi im nudite napušavanje.” 

Sabina Glasovac (SDP): “Mi ovdje raspravljamo o tome hoće li ljudima koji žive u boli, koji su sada prisiljeni nabavljati lijek na crnom tržištu, hoćemo li im dozvoliti nešto što ublažava bol.”

Marijan Pavliček (HS): “Biste li vi bili sretni da kao roditelj gledate kako vaš 18-godišnji sin svaki dan zapali joint?”