Crna kronika

U prometu zatečen 19-godišnjak koji je kod sebe imao marihuanu

07-01-2022 • 09:40
Rva
Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog. Najava pojačanih mjera u prometu.

Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog 

U četvrtak 6. siječnja 2022. oko 16.05 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 19-godišnjak koji je tom prilikom dragovoljno predao drobilicu i marihuanu. Nadalje, kod 19-godišnjaka je utvrđena prisutnost opojne droge u organizmu, dok je odbio uzimanje krvi i urina. Protiv 19-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu – Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provoditi u noći sa subote na nedjelju.

Uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u kanal

U srijedu 5. siječnja 2022. oko 18.05 sati između mjesta Kadanovci i Bilice, 50-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

Tijekom protekla 24 sata dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom između mjesta Pakrac i Omanovac.