Crna kronika

U prometnoj nesreći ozlijeđen 28-godišnji motociklist

27-05-2022 • 08:07
Rva
Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske: U prometnoj nesreći ozlijeđen 28-godišnji motociklist.

U četvrtak 26. svibnja 2022. oko 8.50 sati u Požegi u Ulici sv. Roka, 28-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Kawasaki“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine naglo je stisnuo prednju kočnicu motocikla,  izgubio nadzor nad motociklom te pao na kolnik i lakše se ozlijedio. Protiv 28-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U  subotu na nedjelju 28./29. svibnja 2022. policijski službenici će pojačano provoditi nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu.

Kako unatoč svim apelima jedan dio građana i nadalje konzumira alkoholna pića,  nakon čega nažalost sjedaju za upravljač vozila, ovom prilikom ih upozoravamo da to ne čine, jer u današnje vrijeme, kada postoje razne alternative (taksi službe i dr.), niti jedan razlog za vožnju pod utjecajem alkohola ne može biti opravdan. U tom smislu i policija će prema takvim vozačima, koji imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, imati nultu toleranciju na razloge vožnje pod utjecajem alkohola.