Sport

U Požegi odigrana županijska završnica Coca-Cola Cupa, najbolje ekipe nastavljaju „borbu“ za odlazak u Split

26-04-2022 • 12:12
Rva
Nakon uvodnih kvalifikacijskih turnira u Pleternici, Požegi i Pakracu, odigrana je županijska završnica za najbolje ekipe u Požegi.

Najveći malonogometni turnir u Europi, Coca-Cola Cup odigrava se diljem Hrvatske, a u Požeško-slavonskoj županiji, nakon uvodnih kvalifikacijskih turnira u Pleternici, Požegi i Pakracu, odigrana je županijska završnica za najbolje ekipe u Požegi.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj

U napetim utakmicama pobjedu i plasman na veliko regionalno finale izborile su ekipe MNK Autodijelovi Tokić – u kategoriji dečki 2004. godište i mlađi, Zadruga – u kategoriji dečki 2006. godište i mlađi te Slavonke – u kategoriji djevojke 2006. godište i mlađe.

Pobjednici regionalnih turnira osigurati će plasman na državnu završnicu u Split sredinom srpnja, gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima  sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske.

Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina

Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Također više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.