Crna kronika

U potoku pronašao tromblonsku minu

21-04-2022 • 08:15
Rva
Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske - pronašao tromblonsku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata.

U srijedu 20. travnja 2022. oko 14.30 sati u mjestu Brekinska, 47-godišnjak je uz potok pronašao tromblonsku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Minu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

32-godišnjak osumnjičen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Lipika i Pakraca starosti 32 godine koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“. Naime, 32-godišnjak s područja Lipika je kao direktor trgovačkog društva nakon smrti jednog člana društva, a s ciljem pribavljanja imovinske koristi za sebe i za svoju pravnu osobu tijekom 2020. umanjio imovinu društva na način da je  s računa društva na svoj osobni račun bez pravne osnove prebacio iznos od oko 200 tisuća kuna. Nadalje, također je tijekom 2020. posredstvom 32-godišnjaka s područja Pakraca za nerealno nizak iznos za svoje trgovačko društvo otkupio dugotrajnu imovinu društva i  osobni automobil te na druge načine umanjio imovinu društva za preko 350 tisuća kuna, a o čijim je interesima bio dužan brinuti.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Kršio mjeru samoizolacije

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Đakova kojeg su dana 14. travnja 2022. oko 12.05 sati u mjestu Mokreš prilikom kontrole prometa zatekli policijski službenici iako mu je izrečena mjera samoizolacije u razdoblju od 8. do 15. travnja. Protiv 39-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od  zaraznih bolesti.