Kultura

“Večer sprda, smija i pisme” uz Vesele Šokice ove nedjelje u Terra Panonici

24-02-2022 • 10:22
Tena Protić
Neobičan spoj Šokica očekuje Vas u nedjelju u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra Terra Panonica jer dolaze Vesele Šokice!

U ovo vrijeme maškara ili kako ih Pleterničani nazivaju mačkare iliti čoraci, svatko se može pretvarati da je netko drugi, a šale, podvale i smijeh nešto je prirodno. Neobičan spoj Šokica očekuje Vas u nedjelju u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra Terra Panonica jer dolaze Vesele Šokice! Ženska pjevačka skupina iz Slavonskog Broda čiji je cilj očuvanje baštine, a postaju još neobičnije kada je u pitanju dobra zabava i to na njihov svojstven način.

U nedjelju, 27. veljače u 19 sati, održat će svoju glazbeno – scensku izvedbu u kojoj ćete uživati u smijehu i zanimljivim anegdotama popraćeno zanimljivim tradicionalnim napjevima. Uz to, posjetitelji će moći vidjeti izložbu „Maškare na fotografijama“ koju su priredili Pleternički čoraci u suradnji s Javnom ustanovom Pleternica.

“Stoga svakako dođite u Terra Panonicu na Večer sprda, smija i pisme uz to posjetite pokladni vremeplov i dobro se zabavite!” – pozivaju iz Pleternice.