Kultura

Promocija knjige “Teorije zavjere 21. stoljeća” Velimira Grgića

26-02-2022 • 09:48
Rva
Gradska knjižnica Požega ugostila je Velimira Grgića koji je održao promociju svoje knjige "Teorije zavjere 21. stoljeća".

Gradska knjižnica Požega ugostila je Velimira Grgića koji je održao promociju svoje knjige “Teorije zavjere 21. stoljeća”. Ujedno je održao i predavanje o nekim zavjerama i nekim činjenicama za koje mislimo da su točne, a o svemu tome pisao je u svojoj knjizi. Dotakao se i nekih svježih stvari, kao rata u Ukrajini i u što vjerovati kada razne obavještajne službe plasiraju nove informacije, koje su pripremljene upravo da ih javnost prihvati kao stvarne.

Njegova knjiga “Teorije zavjere 21. stoljeća” jednostavan je, pregledan, kronologijski vodič u potrazi za istinom u moru informacija i dezinformacija. Obrađuje najpoznatije teorije zavjere poput cjelokupne priče o pandemiji koronavirusa, 5G mreže, ponešto o QAnonu, zemlji kao ravnoj ploči te pticama koje zapravo ne postoje.

Velimir Grgić je rođeni Požežanin, koji piše za vodeće magazine i portale u Hrvatskoj. Uređivao je i vodio neke TV emisije, producirao reklame, glazbene spotove, dokumentarne i igrane filmove. Nagrađivani je filmski scenarist. Do sada je objavljivao knjige o glazbi, filmu, društvenim fenomenima, popularnoj i azijskoj kulturi.