Kultura

Tara Potnar je ovogodišnja dobitnica nagrade Glazbene škole Pakrac

22-09-2022 • 13:02
Rva
Tara je dobitnica nagrade "Marko Turčan" koju dodijeljuju svojim nadarenim i uspješnim učenicima u znak sjećanja na svojeg tragično preminulog učenika.

Lipičanka Tara Potna, učenica 3. razreda Osnovne glazbene škole Pakrac dobitnica je ovogodišnjeg izdanja nagrade Marko Turčan koju svojim nadarenim i uspješnim učenicima dodjeljuje ova ustanova u znak sjećanja na svojeg tragično preminulog učenika.

„Ovom jedinstvenom nagradom animiramo sve naše učenike da se istaknu sa svojim školskim uspjesima, ponašanjem i odnosu  prema školi, učenicima i učiteljima, ali i svima ostalima, kakav je imao i naš Marko. Na tome smo mu zahvalni i uvijek ćemo ga se tako sjećati.“ – rekla je ravnateljica Alfreda Petani Grafina na početku svečanosti koja je održana u koncertnoj sali glazbene škole pozdravljajući okupljene, a posebno članove Markove obitelji; majku Anitu i sestru Doris, koje svake godine prisustvuju dodjeli nagrade.

Plaketu s crtežom djece predškolskog solfeggia i poklon bon u iznosu 1000 kuna Tari je uručila gradonačelnica Anamarija Blažević rekavši kako je izuzetno zadovoljstvo i čast nagrađivati naše mlade sugrađane.

„Tara je zaslužena dobitnica ove vrijedne nagrade kojom želimo iskazati njenu vrijednost, pokazati Markovim primjerom koji je bio marljiv učenik, dobar sin, sve nas uveseljavao svojim nastupima i budio u nama najljepše osjećaje. Zato pozivam i sve ostale učenike glazbene škole da se trude i budu dobri učenici jer smo ponosni na sva vaša postignuća, kao i na cijelu glazbenu školu koja je u našoj zajednici nemjerljiva vrijednost.“ – rekla je gradonačelnica Blažević.

U kratkom obraćanju zahvale Tara je istaknula kako je jako sretna što je učenica pakračke glazbene škole u kojoj je stekla puno prijatelja, i iako je ponekad teško biti redovan i uspješan u nastavi glazbe, zapravo je ponosna na sebe.

Svečanosti dodjele nagrade doprinio je i učenik Joel Manavski skladbom na klaviru.

Dosadašnji dobitnici nagrade „Marko Turčan“

Lara Kelemen (tambura)

Stefani Majdandžić (harmonika)

Dunja Đurđević (flauta)

Antonela Vonić (flauta)

Franko Kelemen (tambura)

Josip Slijepčević (harmonika)

Laura Kudrić (flauta)

Ana Kobetić (klavir)

Dino Josipović (tambura)

Leon Kaurin (harmonika)

Šimun Delišimunović (tambura)

Kristina Kosinc (flauta)

Natea Perinović (flauta)

compas.com.hr