Kultura

Svečani završni božićni koncert: Požega ima velikih talenata

22-12-2022 • 06:59
Rva
Svečanim završnim koncertom okončan je ovogodišnji ciklus Božićnih koncerata učenika Glazbene škole Požega

Svečanim završnim koncertom okončan je ovogodišnji ciklus Božićnih koncerata učenika Glazbene škole Požega. Gosti su bili učenici Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonja i Glazbene škole Varaždin.

Ravnatelj škole Alen Kovačević na početku je pozdravio ispunjenu dvoranu i goste, među kojima su bili dužnosnici  – saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i drugi.

Glazbena škola Požega predstavila je kroz desetak kompozicija najbolje što ima u svojim odjelima, a posebnost su bile tri gostujuće koreografije Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonja, te učenici varaždinske glazbene škole, koji su se predstavili na puhačkim instrumentima fagotu i oboi.

Publika je znala prepoznati i pljeskom nagraditi mlade glazbenike koji su svojim talentom, i što je još važnije, vrijednim radom i precizno uvježbanim izvedbama iskakali iz mase. U tome su se posebno istaknuli vokalnim sposobnostima sopranistica Mia Raguž te lepršavom interpretacijom Petrarcinog soneta br. 104 Gabriel Mažuran na klaviru.