Društvo

Sve je spremno – snijeg neće iznenaditi zimske službe

23-11-2022 • 11:54
Tena Protić
Zimske službe su spremne za novu sezonu, snijeg ih ne može iznenaditi – rekli su tako na današnjem obilasku mjesta pripravnosti u Požegi.

Zimske službe su spremne za novu sezonu, snijeg ih ne može iznenaditi – rekli su tako na današnjem obilasku mjesta pripravnosti. Županica Antonija Jozić je u pratnji v.d. ravnateljice Županijske uprave za ceste Ivone Matačić obišla mjesto pripravnosti u Požegi, a danas će se obići i službe u Pakracu. Radove izvodi firma PZC Slavonski Brod u čije se ime obratio šef službe Jurica Atlagović koji je istaknuo kako su aktivnosti započele s prvim danima mjeseca studenog.

„Započeli smo radove postavljanjem zimskih znakova, a s 15. studenim smo uveli prvi stupanj pripravnosti u zimskoj službi. Trenutno na skladištu imamo 400 tona soli za državne i županijske ceste u Požeško-slavonskoj županiji. Spremni smo za prve minuse i prvi snijeg.“ – rekao je Atlagović.

Zimska služba odvija se prema izvedbenom programu, a glavni stožer je uspostavljen u Slavonskom Brodu, Požegi i Pakracu, a lokacije nadcestarija imaju dežurstvo 24 sata.

„Obavješćivanje javnosti vrši se putem servisa Hrvatskog autokluba, tako da zainteresirani mogu dobiti informacije o stanju na cestama, prohodnosti i eventualnim zabranama. Informacije također mogu dobiti na telefon glavnog stožera te broj 112. Mi smo spremni za zimu, vozila su pripremljena, imamo četiri u Požegi i dva vozila u Pakracu. Ukupno je u nadležnosti 475 kilometara županijskih cesta u dvije nadcestarije.“ – rekla je v.d. ravnateljica Matačić.

Županica Antonija Jozić zahvalila se svima što svake godine spremni dočekaju zimu i što brinu da županijske ceste budu u dobrim uvjetima.

„Kao i svake godine, Županijska uprava za ceste spremna je za zimsku službu sukladno zakonskim propisima od 15. studenog. S obzirom na to da je prošli tjedan bila smotra vozila na području Brodsko-posavske županije, mi smo odlučili danas to napraviti u Požegi i Pakracu. Vozila su ovdje, oprema, strojevi i ljudi koji su na raspolaganju. Ni u kojem slučaju snijeg neće iznenaditi Županijsku upravu za ceste, to je bitno, mislim da građani mogu biti zadovoljni kao i dosadašnjih godina.“ – rekla je županica Antonija Jozić.